shutterstock_2067745520-scaled.jpg

Scopul hârtiei de copt este acela de a rezista la temperaturi foarte mari atunci când este băgată în cuptor, însă specialiștii i-au însușit și alte întrebuințări. Iată câteva dintre acestea!

Este foarte ușor să îndepărtați petele de pe instalații sanitare cu hârtie de copt (cerată).

Dacă nu vă place că atunci când gătiți anumite feluri de mâncare, aburul iese prea repede de sub capacul tigăii sau a cratiței – folosiți hârtie de copt ca bandă de etanșare.

Dacă nu planificați să beți întreaga sticlă de vin, înfășurați dopul cu hârtie cerată ca să o puteți deschide mai ușor a doua oară. Astfel veți evita și distrugerea dopului în bucăți mici!

Frecați-o cu hârtie de copt, pentru ca pe antenă să nu se lipească atât de mult praf și murdărie de afară. Acest truc este extrem de eficient! Cei ce au încercat-o pot confirma.

Dacă veți bate carnea pe hârtie de copt, bucățile nu se vor mișca din loc și întreg procesul va decurge mult mai simplu.

Ștergeți ușor talpa fierului de călcat cu hârtie cerată și veți ușura astfel procesul de călcat haine. Fierul va aluneca mai ușor.

Tapetați cu hârtie de copt sau așezați-o pe tavă sau în formă de copt între sticlă/ceramică și aluat pentru a spăla apoi mai simplu vasele.

Dacă doriți să transferați coriandrul sau boiaua din recipientul cumpărat în unul de casă, faceți o pâlnie din hârtie cerată pentru a le turna fără a pierde din conținut.

Știm cu toții că lumânările niciodată nu ard cum planificăm, iată de ce ar fi bine să puneți sub ele hârtie de copt (o puteți tăia sub formă de inimă).

Hârtia de copt (cerată) nu permite lichidului sau uleiului să vă murdărească masa, rafturile din dulap sau materialele textile. Așezați-o acolo unde aveți nevoie.

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui o rolă de hârtie igienică în frigider. Trucul a devenit viral pe internet

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro