shutterstock_2212378645-scaled.jpg

Tot mai puțini români se căsătoresc și tot mai mulți divorțează. Acesta este rezumatul, pe scurt, al datelor înregistrate de Institutul Național de Statistică.

Chiar dacă România rămâne o țară în care cuplurile care își jură credință până la moarte în fața altarului respectă de obicei această declarație, totuși, numărul divorțurilor a crescut foarte mult și în țara noastră. Fiecare pereche își trăiește propria poveste de iubire, dar și experiența celor care ajung la divorț este unică.

Cariera deseori poate crea un mediu concurențial între parteneri sau o diferențiere foarte mare de poziție socială și câștiguri financiare.

Nu există niciun cuplu format de peste 5 ani în care unul dintre parteneri să nu dorească mai mult sex decât celălalt este dispus să ofere.

Citește și: De ce nu mai fac sex românii. 5 motive, explicate de sexolog

Fie că vorbim de substanțe, alcool sau jocuri de noroc și etc, acestea pot duce la disoluția familiei. Dacă o adicție îți schimbă comportamentul sau te face să pierzi bunuri sau valori în detrimentul familiei, nu va exista decât un deznodământ… ruptura.

Problemele cu familia de proveniență se soluționează doar de către aparținător. Tocmai pentru că, doar propriul copil își poate convinge de o situație sau altă proprii părinți.

Foarte des apariția unui copil poate produce o ruptură decât să unească două persoane care nu se înțeleg și care nu au purtat decât discuții generale despre așteptările ce le vor avea după apariția copilului.

Pentru că femeia are acum job, ce poate fi chiar mai solicitant decât cel al partenerului, treburile casnice de împart. Poate nu în mod egal, dar cu siguranță nu doar femeia trebuie să se ocupe de casă, de copii, de gătit, spălat, călcat șamd.

Aici includem: depresie, anxietate, tulburare bipolară, ciclotimie, distimie, tulburări de personalitate paranoidă, schizoidă, schizotipală, antisocială, borderline, histrionică, narcisică, evitantă, dependentă, pasiv agresivă, obsesiv compulsivă.

În cazurile mai sus descrise este imperios necesară terapia, în cele mai rele dintre cazuri și medicație sau chiar internare.

Citește și: Divorțul la vârsta a treia, o nouă șansă la independență

Preluat de la: csid.ro