shutterstock_2169741369-scaled.jpg

Pentru a menține podelele din casa ta curate și strălucitoare, este important să le întreții corespunzător. Iar pentru acest lucru, te poți baza exclusiv pe uleiul esențial. Da, ai auzit bine!

Potrivit ultimelor descoperiri, uleiul esențial de pin este extrem de benefic în întreținerea casei. Datorită proprietăților sale antiseptice și antibacteriene, acest ulei este ideal pentru curățarea podelei.

Toarnă 2 litri de apă fierbinte într-o găleată. Adaugă 10-15 picături de ulei esențial de pin, scufuda mopul în găleată, stoarce-l bine, apoi curată podeaua. Acest detergent natural și economic pentru podea s-a dovedit a fi eficient în îndepărtarea murdăriei și a bacteriilor. Mai mult, casa ta va mirosi divin!

Pe lângă acțiunea să de curățare și dezinfectare, uleiul esențial de pin este și un deodorant natural, poate fi folosit împotriva mirosurilor neplăcute. Îl poți folosi, categoric, și pentru prospețimea casei, a pantofilor sau a coșului de gunoi.

Sfat suplimentar: Poți folosi ulei esențial de pin pentru a curăța suprafețele de uz casnic. Umple o sticlă cu apă. Adaugă 20 de picături de ulei esențial de pin. Agită bine sticlă și apoi pulverizează pe suprafața murdară. Șterge ușor cu o cârpă umedă curată.

Ulei esențial de lămâie. Pe lângă faptul că miroase genial, uleiul esențial de lămâie purifică aerul prin acțiunea să antiseptică și antibacteriană.

Ulei esențial de arbore de ceai. Acest ulei esențial este eficient în dezinfectarea aerului din interior. De asemenea, respinge moliile și acarienii.

Ulei esențial de eucalipt. Uleiul esențial de eucalipt este foarte apreciat pentru eliminarea mirosurilor neplăcute și purificarea aerului din interior.

Ulei esențial de lavandă. Pe lângă mirosul său proaspăt, acest ulei esențial este antiseptic și fungicid.

Citește și: Trucul genial cu bicarbonat de sodiu pentru casa ta: cum să ai suprafețe impecabile

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro