shutterstock_1704679447-scaled.jpg

Fiind unul dintre aparatele electrocasnice pe care le folosim zilnic, deci cu o importanță deosebită, frigiderul trebuie utilizat ținând cont de câteva reguli simple dar utile. De pildă, setarea temperaturii în frigider este un detaliu extrem de important.

Temperatura frigiderului trebuie să fie cuprinsă între 0 și 5 grade Celsius, chiar dacă aceasta diferă în funcție de sezon. Totuși, în momentul în care temperaturile de afară sunt ridicate, este indicat ca aceasta să fie setată cu 1 sau 2 grade Celsius mai puțin ca iarna.

În cazul în care temperatura frigiderului este setată la 4 grade pe timp de iarnă, aceasta trebuie să ajungă la 2 grade în timpul verii pentru ca alimentele să se păstreze cât mai mult timp. Astfel, o să te asiguri că o să te bucuri de cumpărăturile tale o perioadă îndelungată.

Când vine vorba despre temperatura congelatorului, aceasta ar trebui să fie setată la -18 grade Celsius.

În timpul sezonului călduros, este bine ca temperatura congelatorului să fie setată între -18 și -20 de grade Celsius pentru ca produsele din carne, înghețata și alte produse ce trebuie să fie ținute la rece să nu se strice.

Citește și:

Această temperatură asigură păstrarea perfectă a produselor, cu sigura condiție ca acestea să fie depozitate corect. Temperatura din frigider variază în funcție de sertare, așa că alimentele trebuie puse la locul potrivit pentru a rezista cât mai mult. Şi chiar dacă frigiderul are o temperatură generală, aceasta diferă de la un sertar la altul.

Așa cum este de așteptat, o temperatură prea mare în frigider îi anulează scopul principal acestuia, acela de a păstra în mâncare în stare bună pentru mai mult timp. Astfel, alimentele depozitate în frigider la o temperatură mai mare decât cea recomandată se vor altera.

Preluat de la: csid.ro