Fotografia-de-titlu-Upcelerator-Demo-Day-2021.jpg
Pandemia a demonstrat că în momentele de criză, pot fi generate soluții într-un timp restrâns. În acceleratorul de afaceri, timp de patru luni, în regim online, peste 30 de tinere și tineri s-au conectat pentru a dezvolta o afacere tehnologică de la zero. Cei peste 30 de mentori, experți din domenii precum marketing, vânzări și alte arii importante pentru etapa incipientă a unui start-up au ajutat fondatoarele și fondatorii să transforme ideea într-o afacere tehnologică cu potențial global. Participantele și participanții programului au lucrat la peste 200 de sarcini pe platforma de e-learning, Upfactory.co.

Pe 17 august a avut loc evenimentul de absolvire și Demo Day, unde echipele au prezentat conceptele de start-up la care au lucrat timp de patru luni publicului, invitaților, investitorilor și mentorilor.


Aliona Rotaru, Directoare Executivă Dreamups: „Felicităm fondatoarele și fondatorii din această ediție a programului. Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat să lucrăm pentru misiunea noastră de a crea start-up-uri tehnologice.”

Partenerii, dar și mentorii programului au venit cu un cuvânt de salut și au încurajat participanții să gândească global.

<!–

–> <!–

–>

Manuela Capatina, Head of Business Sales Division at Orange Moldova: „Suntem parteneri cu Dreamups pentru al cincilea an consecutiv, deoarece convingerea noastră este că start-up-urile sunt domeniul care ar trebui promovat și susținut, iar această direcție se regăsește și în strategia noastră #Engage2025. După cum știți, Orange Systems este unul dintre cele mai mari hub-uri IT din țara noastră și al doilea angajator ca mărime, având peste 600 de angajați. Suntem aici pentru a sprijini inovarea și noii antreprenori care au potențialul și gândesc global.”

Rodica Belocosov, Director of Finance and People Operations, Money Lion: „Vă doresc mult noroc și să puteți să vă scalați ideea, să găsiți echipa potrivită, să definiți o problemă și să ajungeți cu soluția necesară clientului.”

 

Vasile Granaci, Angel Investor, Technology Leader, Ml & AI:  „Sunt foarte încântat că astfel de programe sunt dezvoltate în Republica Moldova. Cred cu adevărat că avem un mare potențial când vine vorba despre oameni. Așadar, trebuie să valorificăm acest atu ce-l avem, mai ales fiind puternici în tehnologie și oportunitățile de dezvoltare.”

 

Letitia Stefan, Co-founder & CEO of Nifty Learning: „Mi-a plăcut că start-up-urile au atins unele domenii care au fost afectate de pandemie destul de greu, cum ar fi educația, turismul local, finanțele personale. M-am simțit inspirată de conversațiile cu echipele pe care le-am mentorat. Vă doresc mult succes!”

 

Iată start-up-urile care au fost prezentate în cadrul evenimentului Upcelerator Demo Day:

PASANA – fondatoare Ana Pascaru.
Platformă online care oferă educație financiară persoanelor ce doresc să-și îmbunătățească relația cu banii sau doresc să-și crească veniturile.watznow – fondatori Adrian Troșin, Victor Lagos, Yuliana Matveichenko, Artiom Ceban.
O platformă care permite oamenilor să împartă momente pe care le trăiesc acum, astfel, încât ele să poată fi descoperite, vizualizate și discutate de persoanele interesate în ce se petrece în jurul lor.Garderobbo – fondatoare Ana Dodi.
Start-up-ul este o platformă pe care toți doritorii pot să vândă sau/și să cumpere haine de la alți utilizatori, iar un procent din vânzare va fi donat organizațiilor de caritate.Norm&Co – fondatoare Marina Teahari și Svetlana Donea.
Magazin online pentru vânzarea obiectelor de lux și bijuterii. Conceptul proiectului este de a crea un întreg ecosistem unde vor fi vândute diferite tipuri de bunuri, îmbrăcăminte, cărți, mobilier, într-o manieră simplă și accesibilă.MentorsHub – fondatori Vadim Casap și Dorin Pușcașu.
Platformă de networking pentru a ajuta creatorii de conținut în elaborarea materialelor, vânzarea cursurilor, dar și creșterea calității de livrare a informației.SuperJobs – fondator Andrei Ceban.
SuperJobs oferă instruire profesională angajaților ca să cunoască mai bine munca sau activitatea care o au de îndeplinit după ce sunt angajați într-o companie.Troodon – fondatori Alex Danilescu și Dan Danilescu.
Asistent personal educațional care ajută pe oricine să-și construiască propriul „skill tree” în viața reală. Aplicația va permite utilizatorilor să își aleagă propriile căi de calificare, să împărtășească informații, cunoștințe și să colaboreze prin Feed și Chat.UPint – fondator Szabolcs Balog.
O platformă unde poți avea o experiență de socializare atât în timpul utilizării unui serviciu de planificare a vacanței, cât și când este vorba de informarea despre actualizările ce țin de călătorie.

Upcelerator este un program online organizat de acceleratorul de antreprenoriat și inovație Dreamups. Partenerul general este Orange Systems, care susține din 2016 inițiativele organizației Dreamups de antreprenoriat și accelerare.

Preluat de la: diez.md