thumbnail_web.jpg

China și-a revizuit legislația și le va permite cetățenilor să aibă până la trei copii, măsura fiind luată pentru a spori rata natalității, informează BBC, relatează Digi24.

Decizia a fost luată vineri, la Congresul Național, echivalentul unui parlament unicameral în China.

Autoritățile chineze anunțaseră încă din luna mai că le vor permite cuplurilor să aibă până la trei copii, însă această decizie a devenit lege abia acum.

Vineri au fost adoptate și alte decizii menite să crească rata natalității și să „reducă povara” creșterii unui copil, informează agenția Xinhua. Printre acestea se numără eliminarea „taxei de mentenanță socială”, o penalitate pe care cuplurile trebuiau s-o plătească dacă nu respectau limita de copii, încurajarea guvernelor locale de a oferi concediu de creștere a copilului, precum și extinderea drepturilor femeilor la locul de muncă. Totodată, autoritățile s-au angajat că îmbunătățească infrastructura dedicată creșterii unui copil.

<!–

–> <!–

–>

Datele ultimului recensământ arată o scădere drastică a ratei natalității. În 2016, China a renunțat la politica unicului copil, veche de zeci de ani, și le-a permis cetățenilor să aibă doi copii. Cu toate acestea, această schimbare nu a dus la o creștere sustenabilă a nașterilor. Multe cupluri au fost descurajate de costurile mari asociate creșterii unui copil în orașele chineze.

Preluat de la: diez.md