produse-de-ingrijirea-pielii.jpg

În momentul de față sunt disponibile pe piață atât de multe produse de îngrijire că nici nu mai știm în ce să investim banii sau nu. Creme, geluri de curățare, cosmetice de tot felul de la diverse brand-uri care promit cele mai bune ingrediente sau cele mai rapide efecte. Dacă știi ce tip de ten ai, atunci cu siguranță vei alege cu ușurință formula potrivită, dar cu toate astea, încă există șansa ca acel produs să-ți irite pielea. Acest lucru se întâmplă din cauza anumitor ingrediente care declanșa dermatita de contact și poate face ca pielea să devină roșie, cu mâncărimi și umflată. Din fericire, când testezi produsele pentru îngrijirea pielii pe anumite zone te poate ajuta să previi apariția unor reacții negative ale pielii.

Pentru a testa un produs pentru îngrijirea pielii, dermatologii Academiei Americane de Dermatologie recomandă:

Ține minte însă că anumite ingrediente, precum retinolul și acidul glicolic pot irita pielea, mai ales dacă este sensibilă. Dar acest lucru este normal și temporar, așadar integrează produsele treptat în rutina de skincare.

Dacă te confrunți cu o reacție alergică asupra pielii, spală delicat pielea în zona afectată și nu-l mai folosi. Aplică o compresă rece sau vaselină pentru a calma pielea dacă este necesar. Dacă reacția la un produs este severă și nu se ameliorează cu ajutorul compresei sau vaselinei, mergi la un medic dermatolog pentru a-ți gestiona simptomele.

De cele mai multe ori, depistarea cauzei iritației pielii este destul de dificil de făcut, pentru că e greu să-ți dai seama care dintre ingredientele folosite este vinovat pentru reacția alergică. Vei avea nevoie de o testare dermatologică pentru a afla care este cauza iritației.

Odată identificată, recomandat este să o eviți. De exemplu, dacă parfumul din produsele de skincare produce reacții pe piele, optează pentru produse fără parfum.

Foto: shutterstock

Surse: www.aad.org

Preluat de la: csid.ro