eseu-jurnalism-compunere.jpg

În perioada 2-22 aprilie 2024, Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu” organizează concursul de eseuri cu genericul „Chișinăul European”, care are scopul de a stimula interesul chişinăuienilor pentru valorile europene, de a-i determina pe utilizatorii bibliotecii să reflecteze asupra posibilităţilor şi oportunităţilor oferite de statutul de cetăţean european, dezvoltând creativitatea şi gustul pentru expresia artistică. 

Condițiile de participare 

# Participanţii concursului vor fi elevii din treapta liceală, rezidenţi ai Chişinăului și deținători a carnetului de cititor la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”

# Eseul va fi scris în limba română, cu semne diacritice, fără greşeli ortografice sau de punctuaţie

# Textul, în format electronic, va fi transmis prin e-mail la una din filialele Bibliotecii Municipale din vecinătatea reşedinţei autorului eseului

# Textul trebuie să cuprindă la sfârşit datele de contact: numele şi prenumele, adresa, telefonul, instituția educațională, filiala la care este înscris. Datele nu se includ în limita de caractere

# Eseurile câştigătoare vor fi publicate în revista de specialitate BiblioPolis

Câștigătorii concursului vor primi premii bănești, diplome și cărți. Festivitatea de premiere va avea loc în data de 8 mai 2024.

Detalii mai multe despre concurs găsești pe site-ul Bibliotecii Municipale „B. P. Hașdeu”.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md