shutterstock_2213122617-scaled.jpg

Dacă ai nevoie urgent de un obiect vestimentar, însă acesta trebuie spălat, iată cum te poți asigura că va fi gata uscat în doar câteva clipe! De ce ai nevoie? 

Uscarea poate fi o mare provocare în anotimpurile rece sau atunci când vrei să îmbraci o haină preferată, dar care este jilavă. De acum înainte nu vei mai avea această problemă dacă ții cont de câteva sfaturi simple.

Tot ce ai de făcut este să te asiguri că ai un prosop curat și uscat. Ulterior, este nevoie să introduci în mașina de spălat hainele pe care dorește să le usuci simplu, rapid și cu eforturi minime, alături de respectivul prosop.

Înainte de a folosi prosopul, stoarce hainele cât de bine poți pentru a elimina cât mai multă apă din ele. Cu cât sunt mai puțin umede, cu atât prosopul va putea să absoarbă restul umidității.

Prosopul trebuie să ia forma tamburului din mașina de spălat rufe, apoi se pornește un ciclu de centrifugare la viteza maximă. Cu ajutorul acestui truc, prosopul va absorbi o parte semnificativă din umiditatea hainelor.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți timpul de uscare a hainelor în interiorul locuinței, unii oameni spun că ar trebui să puneți un ventilator de birou lângă uscător și să deschideți o fereastră sau două. Ventilatorul va ajuta aerul să circule și veți reuși să uscați hainele mai repede.

Când există prea multă umiditate în aer, hainele nu se vor usca în mod corespunzător, chiar dacă sunt întinse, iar rezultatul poate fi un miros neplăcut de mucegai sau umezeală. Dezumidificatoarele pot ajuta la extragerea excesului de umiditate din aer și sunt recomandate pentru prevenirea condensului și a problemelor legate de umiditate.

Citește și: Ce este „metoda japoneză” | Cum să usuci rufele în doar câteva minute, fără umiditate

Preluat de la: csid.ro