1-productivitate-cand-lucrezi-de-acasa.jpg

Procastinarea poate fi un obstacol major în calea atingerii obiectivelor de zi cu zi și nu numai. Cu toate acestea, există câteva strategii cu ajutorul cărora poți trece de la amânare la acțiune foarte rapid! Iată câteva dintre ele!

Unul dintre motivele pentru care oamenii amână sarcini este lipsa clarității cu privire la ceea ce au de făcut. Stabilește task-uri specifice și apoi drenează-ți energia și atenția în respectiva direcție. Mai mult, sectionează ce ai de făcut. Te confrunți cu un proiect greu? Împarte-l în sarcini mai mici, de care te poți ocupa pe rând.

Identifică sarcinile cu adevărat importante și fă o lista cu lucrurile pe care le ai de făcut. Concentrează-te, desigur, doar pe acestea!

Asigură-te că ai un mediu de lucru propice productivității. Un spațiu aerisit, curat, organizat poate crește semnificativ eficiența și focusul.

Citește și: Idei pentru crearea unui spațiu de lucru sau de locuit care să te facă să te simți mai bine și să fii mai productiv

Stabileste-ți termene limita clare și stricte pentru sarcinile tale. Acest lucru nu doar că va încuraja deadline-ul, dar te va forța și să îți gestionezi timpul mai eficient.

Spune-le prietenilor sau colegilor ce obiective ai, ce vrei să însușești. A avea un partener de lucru îți poate oferi sprijin, te poate împinge să performezi.

Înțelege motivul din spatele procastinarii tale. Poate fi teama de eșec sau faptul că ești copleșită/ lipsită de motivație. Identificând astfel sursa, poți aborda problema în mod direct și poți găsi soluții optime. Dacă te ajută cu ceva, vorbește cu partenerul/prietena cea mai bună despre asta. Poate îți va oferi ghidarea de care ai nevoie.

Citește și: Ghid salvator pentru persoanele care lucrează de acasă. Cum să fii productiv?

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro