cum-sa-scapi-de-buzele-crapate.jpg

Uneori, balsamul de buze pur și simplu nu este suficient. Dacă ai buzele deshidratate din când în când, știi cât de repede se face trecerea de la textura catifelată la piele iritată sau chiar crăpată. Și probabil ai încercat deja câteva remedii pentru a-ți recăpăta umiditatea buzelor. Dar cum poți scăpa de buzele crăpate, odată pentru totdeauna?

Îți spunem câteva remedii care chiar funcționează, chiar și atunci când vremea este foarte rece. Iată tot ce trebuie să știi pentru a-ți menține buzele moi și catifelate pe tot parcursul anului, conform dermatologilor.

Înainte să tratăm problema buzelor tale crăpate, este util să știm sursa uscăciunii. Potrivit dermatologilor, iată doar câteva motive ale buzelor crăpate:

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci când îți dai seama că buzele tale sunt uscate sau iritate este să încetezi să folosești produsele care ar fi putut provoca iritații. 

Următorul pas în rutina ta de îngrijire a buzelor ar trebui să fie restaurarea nivelurilor de hidratare cu acid hialuronic și sigilarea umidității cu hidratante care conțin ceramide și unt de shea.

Ultimul pas al rutinei tale de îngrijire a buzelor ar trebui să fie protejarea acestora de daunele solare. Dermatologii recomandă utilizarea unui filtru solar pe bază de zinc pentru buzele tale.

Există anumite ingrediente pe care ar trebui să le eviți când buzele tale sunt crăpate și altele care sunt în mod deosebit benefice pentru vindecare.

Pentru a ajuta la vindecarea buzelor crăpate, oprește aplicarea produselor de buze care conțin oricare dintre următoarele:

Atunci când cauți produse de folosit pe buzele tale, dermatologii le recomandă pe cele care conțin unul sau mai multe dintre următoarele ingrediente:

Foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro