1645010699-3317.jpg
Un asistent al deputatului Iuri Zdebskâi din partidul Слуга Народа a fost reținut și este bănuit de trădare de patrie, deoarece acumula informații despre armata națională și o transmitea FSB-ului rus. Din anul 2014, acesta ar fi obținut circa 80 000 de dolari, notează Procuratura Generală.

Juridic vorbind, consilierului i se impută învinuirea de înaltă trădare: „furnizarea deliberată a informațiilor către unui cetățean despre capacitatea de apărare și de securitate a statului și a economiei acestuia”.

Conform anchetei, din octombrie 2014 până în februarie 2022, suspectul a colectat și a transferat informații despre capacitatea de apărare, securitatea de stat, economică și informațională a Ucrainei către FSB al Federației Ruse pentru bani”, se arată în raport.

Materialele furnizate de acesta au vizat informații despre acordarea de asistență economică și militară Ucrainei de către partenerii occidentali folosind rapoarte analitice ale Ministerului Apărării al Ucrainei, care erau oferite furnizate la cererea deputaților Radei Supreme.

Pentru întreaga perioadă a activității sale, suspectul ar fi primit aproximativ 80 000 de dolari de la FSB”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale a Ucrainei.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de nouă zile țările se află în război. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Preluat de la: diez.md