romania-eurovision.jpg
România a ales învingătorul concursului Eurovision 2022. În acest an, țara va fi reprezentată de Wrs cu piesa „Llamame”, care a primit din partea juriului de specialiști și din partea publicului 59,23 de puncte.

Andrei Ionuț Ursu, un tânăr de 29 de ani, cunoscut profesional ca Wrs, este un cântăreț și compozitor român. Înainte de a-și începe cariera de artist, a lucrat ca dansator pentru artiști celebri precum Inna, Antonia sau Carla’s Dreams și a făcut parte din baletul PRO TV la emisiuni precum Vocea României și Românii au talent. În ianuarie 2020, a semnat cu Global Records și a început proiectul de muzică electropop cu numele de scenă Wrs.

Vezi mai jos piesa câștigătoare.

Amintim că, în acest an, Zdob și Zdub & Frații Advahov au fost aleși pentru a prezenta țara noastră la Eurovision 2022, care va începe pe 10 mai la Torino, Italia. Mai jos puteți audia piesa.

Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. În acest an, va fi a 66-a ediție a concursului și se va desfășura la Torino, Italia, pe 10, 12 și 14 mai 2022, asta după ce Italia a câștigat ediția din 2021 cu piesa Zitti E Buoni interpretată de trupa rock Måneskin.

Republica Moldova a debutat prima dată la Eurovision în 2005 fiind reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de „bunica” acestora cu melodia „Boonika bate doba”. Aceștia au reușit să se claseze pe locul 6 în finală cu 148 de puncte. Cel mai bun loc obținut de Republica Moldova în finală este locul 3 cu 374 de puncte în anul 2017, când SunStroke Project – cu piesa Hey, Mamma! – a pătruns în inimile europenilor.

Anul trecut, Moldova a fost prezentată de Natalia Gordienko cu piesa Sugar și s-a clasat pe locul 13.

Preluat de la: diez.md