Anunt-Makeathon-national.jpg
Tinerii din școlile profesionale și colegii au acum mai multe oportunități pentru a-și dezvolta competențele tehnologice și digitale, în cadrul proiectului Clubul Tinerilor Makeri (CTM).

Iar pentru a-și demonstra abilitățile dobândite, tinerii din Chișinău, Bălți și Cahul sunt invitați să participe, pe 14 mai, la Makeathonul Național: Radio Control Boat. La evenimentul organizat de Clubul Tinerilor Chișinău, tinerii vor construi o bărcuță inteligentă cu control de la distanță, după care vor merge cu prototipul pentru a-l lansa la apă.

Makeathonul Național se va desfășura după încheierea unei ample sesiuni de ateliere practice, desfășurate, începând cu luna februarie, la Chișinău, Bălți și Cahul. În această perioadă, cei peste 60 de tineri makeri, pasionați de inovație și tehnologii, au luat parte la concursurile locale, cu tematica Smart Board Game. Makerii au fost divizați în echipe a câte doi/patru participanți și au avut sarcina de a crea un joc inteligent, utilizând tehnologiile moderne studiate la atelierele, precum electronică și programare cu aplicarea plăcii Arduino, modelare și imprimare 3D, tăiere laser și diverse instrumente electrice.

Participanți s-au dovedit a fi foarte creativi, de aceea, au pornit realizarea proiectului final prin identificarea unei idei, definirea rolurilor în echipă, identificarea resurselor necesare și implementarea pentru realizarea primului prototip de joc.

Toate echipele participante au reușit să realizeze câte un proiect funcțional pe care l-au prezentat oaspeților și partenerilor Clubului Tinerilor Makeri (CTM). Reprezentanții din partea partenerilor privați ai Clubului au fost invitați să jurizeze proiectele tinerilor și să desemneze echipele câștigătoare.

Despre Clubul Tinerilor Makeri

Clubul Tinerilor Makeri este o continuare a proiectului-pilot desfășurat în 2019-2020 și își propune diversificarea educației și formării profesionale non-formale destinate elevilor din sistemul Învățământului Profesional Tehnic (ÎPT). Mai mult, inițiativa urmărește dezvoltarea competențelor tehnice solicitate pe piața muncii prin oferirea de activități, tehnologii și instrumente ajustate.

Cu reprezentanțe în orașele Chișinău, Bălți și Cahul, Clubul Tinerilor Markeri (CTM) este implementat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), în parteneriat cu Ministerului Educației și Cercetării, cu susținerea Fundației Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein, Oficiul de Coordonare Moldova.

Elevii care studiază în colegii sau școli profesionale sunt invitați să se alăture Clubului Tinerilor Makeri și noilor sesiune de ateliere gratuite, care vor avea loc începând cu luna septembrie 2022.

Pentru mai multe detalii urmăriți pagina de Facebook, Instagram și TikTok.

Preluat de la: diez.md