Hisky-USA-1280x720-1.jpg

Compania aeriană HiSky a parcurs cu succes prima dintre cele trei etape impuse de procedura de autorizare, pentru operarea de zboruri în Statele Unite ale Americii. Odată cu finalizarea procesului și obținerea Permisului de Operator Străin de Transport Aerian, emis de Departamentul Transporturilor din SUA, HiSky va putea opera zboruri regulate și charter peste ocean, cu plecare din orice oraș din Europa. Având în vedere rezultatele demersurilor efectuate până în prezent, este posibil ca aprobarea să fie acordată mai devreme decât a fost inițial comunicat, compania aeriană estimând, în acest moment, un termen de aproximativ două luni până la anunțarea primelor zboruri transatlantice.

„Suntem foarte aproape să atingem această nouă țintă în dezvoltarea noastră, după primul milion de pasageri, primele aeronave A321 neo înregistrate în România, obținerea statutul de principal operator charter și nu mai puțin de 22 de rute operate cu succes, din România și Republica Moldova. Dacă totul va decurge așa cum ne așteptăm, până la finalul verii vom deschide deja primele rute către SUA. Câștigarea încrederii pasagerilor nu este un lucru ușor de realizat pentru o companie aeriană nou înființată. Cu toate acestea, cred că în ultimii doi ani am făcut lucrurile așa cum trebuie, astfel încât am reușit să avem azi o cotă de piață semnificativă pe destinațiile pe care le operăm. În acest context, suntem siguri că obținerea permisului pentru zboruri transatlantice este o etapă importantă în consolidarea legitimității noastre pe piața regională.”, Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Operarea de zboruri cu destinație SUA a devenit parte din integrată a strategiei HiSky odată cu introducerea în flotă, la începutul acestui an, a celor două aeronave Airbus A321neo. Acest tip de aeronavă oferă cea mai mare autonomie de zbor din clasa sa, de până la 7.400 km. Nouă capabilitate permite companiei aeriene să opereze zboruri peste ocean, cu o singură oprire de alimentare, în vestul Europei. HiSky va deveni, astfel, prima companie aeriană privată care introduce zboruri directe din România și Republica Moldova către SUA. În plus, în contextul liberalizării pieței de transport aerian, ca urmare a semnării, în luna mai, a acordului „Open Skies” între Republica Moldova și SUA, cetățenii moldoveni vor putea zbura, pentru prima dată în istorie, direct din Chișinău către Statele Unite.

Compania HiSky a fost înființată în anul 2020 și operează zboruri internaționale din Republica Moldova și România cu plecare de pe aeroporturile din Chișinău, București, Cluj-Napoca, Iași și Baia Mare. Din Republica Moldova, pasagerii pot călători cu HiSky către opt destinații externe: Milano, Paris, Dublin, Frankfurt, Tel Aviv, Roma, Bologna și Veneția. Biletele pot fi rezervate direct de pe site-ul companiei accesând www.hisky.aero sau la agențiile partenere.

Preluat de la: diez.md