Comisia Europeană oferă posibilitate tinerilor să urmeze un stagiu de practică plătit în unul dintre departamentele instituției, precum cel de la Bruxelles, Luxemburg sau alte centre ale UE. Dacă vă doriți un progres în carieră, atunci această oportunitate este pentru voi. Programul de stagii Blue Book este conceput pentru a încuraja talentul și pentru a cultiva viitorii lideri.

Programul acoperă două direcții: stagiu administrativ și stagiu de traducere cu Direcția Generală Traduceri.

Stagiul de practică este destinat candidaților cu pregătiri și identități diverse. Indiferent de cetățenie, gen, rasă, religie, dizabilitate sau orientare sexuală, persoanele care se regăsesc în criteriile de eligibilitate menționate mai jos sunt încurajate să participe. Candidații pot aplica pentru aproximativ 1 000 de posturi.

Programul Blue Book Traineeship urmează să se desfășoare în perioada 1 octombrie 2024 – 28 februarie 2025.

# Oportunitatea este destinată tinerilor absolvenți sau tinerilor profesioniști și nu are limite de vârstă.
# Formare educațională: deținerea unei diplome care să confirme obținerea studiilor superioare de trei ani (nivel minim EQF 6) sau diplomă echivalentă, validată prin documentație oficială de la universitatea candidatului.
# Experiență de muncă limitată: candidații nu trebuie să aibă experiență anterioară de muncă mai mare de șase săptămâni în nicio instituție, organism, agenție, delegație a UE sau în colaborare cu membri ai Parlamentului European.
# Cunoștințe lingvistice: cunoașterea demonstrată a limbilor străine este esențială:
stagiu administrativ: cunoașterea a două limbi oficiale ale UE, una fiind o limbă de lucru (engleză, franceză sau germană) la nivel C1 sau C2, iar a doua – la nivelul B2 cel puțin;
stagiu de traducere: abilitatea de a traduce în limba principală (de obicei, limba maternă) din alte două limbi oficiale ale UE, una fiind o limbă de lucru (engleză, franceză sau germană) și a doua la nivel B2 cel puțin.

Lista actelor necesare pe care trebuie să le anexați la formularul de înregistrare le puteți găsi aici.

# Stagiarii vor primi o bursă lunară care va acoperi cheltuielile de trai.
# Participanții vor intra în posesia banilor la sfârșitul fiecărei luni. Indemnizația de trai pentru sesiunile de stagiu este de aproximativ 1 376 de euro.
# Asigurarea personală de sănătate este obligatorie pe toată durata stagiului.
# Organizatorii nu asigură cazarea.
# Stagiarii au dreptul la două zile de concediu plătit pe lună.

Munca zilnică a unui stagiar va presupune îndeplinirea unei game variate de sarcini, inclusiv participarea și organizarea de întâlniri, grupuri de lucru și audieri publice, cercetarea documentelor, răspunsul la întrebările cetățenilor și sprijinirea managementului proiectelor.

La finalizarea stagiului, domeniile de carieră se vor diversifica deschizând perspective către diferite entități din cadrul Comisiei Europene și a agențiilor sale.

Persoanele interesate sunt invitate să-și creeze un cont aici și să completeze formularul de înregistrare. Termenul-limită pentru înscriere este 15 martie 2024.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md