34.jpg

Dezvoltarea academică este o etapă esențială din viața studențească a fiecărui tânăr. Oportunitățile naționale și cele internaționale sunt întotdeauna binevenite pentru a diversifica rutina universitară, dar și pentru a stabili noi conexiuni și prietenii. Pentru că ne dorim să fiți la curent cu cele mai actuale stagii de practică, burse sau programe internaționale la care puteți participa, în acest material găsiți cinci oportunități la care vă puteți înscrie în calitate de student(ă) în luna martie.

Guvernul Poloniei a lansat un Program de Burse pentru tinerii cercetători din țările Europei de Est, Asiei Centrale și Caucaz. Bursele sunt acordate pentru anul academic 2024/2025 și oferă oportunitatea unei experiențe științifice în cadrul universităților poloneze.

Bursele vor fi destinate unui sejur de cercetare din septembrie 2024 până în iunie 2025. În acest material găsiți mai multe informații despre criteriile de eligibilitate, despre conținutul dosarului de aplicare și despre termenul-limită pentru înregistrare.

Asociația Presei Independente și Campania STOP FALS! anunță un concurs de selectare a cinci tineri și tinere pentru a participa la un training care va avea loc în orașul Rustavi din Georgia. Instruirea își propune să ofere participanților o înțelegere cuprinzătoare a fenomenului dezinformării și a dezinformării antioccidentale, inclusiv impactul acesteia asupra progresului democratic.

În acest articol găsiți mai multe detalii despre persoanele eligibile și despre procesul de înregistrare.

Statul român lansează un program de burse destinat cetățenilor străini din statele non-UE pentru anul universitar 2024/2025. Bursele vor fi acordate prin intermediul unui concurs studenților care intenționează să învețe în toate domeniile, cu excepția programelor de medicină, medicină dentară și farmacie.

În acest articol puteți vedea care sunt condițiile de participare, ce trebuie să conțină dosarul de aplicare, ce cheltuieli acoperă bursa și care este termenul-limită pentru aplicare.

Universitatea Tehnică a Moldovei a anunțat organizarea unui concurs de selecție a candidaților pentru mobilități academice la Universitatea „Louis Pasteur” din Strasbourg, în cadrul programului Erasmus+. Universitatea franceză oferă opt burse de mobilitate pentru două luni.

Informații despre valoarea bursei, ce acte trebuie să conțină dosarul de aplicare, care sunt criteriile de selecție și termenul-limită pentru înregistrare puteți vedea aici.

Universitatea din Geneva a anunțat Programul de schimb academic pentru anul de studii 2024/2025. De această oportunitate pot beneficia studenții Universității de Stat din Moldova. Bursa va fi acordată unei persoane pentru un an academic sau la două persoane per semestru.

În acest material puteți vedea mai multe detalii despre condițiile de eligibilitate, informațiile pe care trebuie să le conțină dosarul de aplicare și termenul-limită pentru expedierea acestuia.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md