nartea.jpg

Adrian Nartea, cunoscutul actor din serialul VLAD, a făcut dezvăluiri șocante despre momentul în care a fost diagnosticat cu tumoră intra-craniană. În 2018, el a fost nevoit să sufere două intervenții chirurgicale. Invitat la un podcast, Adi Nartea a povestit întreaga experiență! 

În 2017, Adrian Nartea a primit un diagnostic dur din partea doctorilor! Actorul din serialul VLAD a aflat că are o tumoră pe creier. În urma unei consultații medicale, medicii i-au spus că a dezvoltat o tumoră în spatele ochiului stâng.

La vremea respectivă, actorul se plângea că are o ureche înfundată, dar medicii au decis să-l opereze pe Adrian Nartea, pentru a corecta deviația de sept. Dar nu a scăpat de simptomele care îl necăjeau, așa că a decis să facă un RMN, la îndemnul mamei sale. Așa a aflat de tumoră. Invitat la podcastul moderat de Liana Stanciu, Adrian Nartea a vorbit despre aceste momente dificile din viața lui.

„Aveam urechea stângă înfundată, efectiv, și nu știam de ce. Făceam aerosoli și ORL-iștii spuneau că am urechea înfundată pentru că am deviație de sept. Mai erau niște simptome, când mergeam la dentist și stăteam cu gura deschisă foarte mult, când o închideam, mă furnica foarte tare pe dedesubt, pe partea stângă, în interior”, declara el în emisiunea lui Măruță.

„Se numește schwanom de trigemen. Este o tumoare care crește pe teaca nervilor, ca o aluniță, dar pe interior. Sunt mulți oameni care au genul ăsta de tumori care cresc și se opresc. Unele nu se opresc din creștere. Asta s-a întâmplat la mine. A fost o creștere lentă. Doctorii mi-au spus că era o chestiune de 6, 7, 8 luni până să mi se întâmple ceva neurologic, să cad efectiv pe stradă”, mai spunea actorul.

Citește și: Cum se simte Dan Ciotoi după ce s-a vindecat de cancer: „Am scăpat de el definitiv”

După ce a aflat diagnosticul dur, el a ales să se opereze în Franța. A suferit două intervenții chirurgicale, la Lyon: „Au fost momente grele. Am avut și experiență din astea mai mistică. Dar cel mai important lucru este că au venit la mine soția, Alina, și Mara, care avea 2 ani atunci, și în momentul în care am văzut-o….m-a umplut cu totul. Cea mică se uita la mine și nu avea nicio treabă. Aveam capul cât banița. Ne-am jucat în continuare, a înțeles. Abia după vreo săptămână s-a uitat la mine și a întrebat dacă mă doare. Acela a fost un moment…și acum dacă stau să mă gândesc, încep să plâng”. 

„Tot mama mi-a trimis după câteva zile un mail în care îmi spunea că au găsit o formațiune care e intra-craniană, să nu-mi fac probleme, să stau liniștit. Mie nu-mi venea să cred. De ce nu m-a sunat, de ce mi-a trimis mail. Probabil a vrut să evite conversația. Am înțeles că am o tumoare în cap, în spatele ochiului. (…) Am început să sun și să merg la neurologi, neurochirurgi, am consultat vreo patru. A început un periplu ca să-mi dau seama ce era de făcut. Tumoarea era mare, lungime 4 cm, lățime 3 cm, grosime vreo 1 și ceva 2 cm, mare, foarte mare. Prima operație a durat undeva la 6 ore sau 7. După am stat 7 zile în spital. (…) N-au reușit să scoată toată tumoarea, pentru că era foarte solidă pe alocuri”, mai explica Adrian Nartea, la acea vreme.

Sursa foto: facebook Adrian Nartea

Preluat de la: csid.ro