200730170220-greece-covid-s-1-1.jpg
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat ieri, 28 iunie, noi actualizări de călătorie, potrivit acestora, cetățenii moldoveni nu vor putea călători în Grecia cu pașaport biometric.

Așadar, potrivit Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, nu este permisă intrarea cetățenilor/rezidenților din țările non-UE. Cetățenii Republicii Moldova, posesori doar a pașaportului biometric, în scop turistic, nu pot intra pe teritoriul Republicii Elene. Cetățenii Republicii Moldova, posesori ai pașaportului biometric si a unui permis de ședere, emis de către autoritățile competente a unei țări UE, pot intra pe teritoriul Republicii Elene, cu respectarea condițiilor de călătorie.

Toți călătorii trebuie să întrunească una din următoarele condiții:
# un test PRC negativ de 72 de ore sau (rezultatul va fi în una din limbi: engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, rusă, fiind emis de un laborator acreditat)
# confirmarea însănătoșirii (test serologic – de la 2 la 9 luni) sau
# confirmarea vaccinării (după 14 zile de la aplicarea ultimei doze (rapel))
Copii cu vârsta de până la 12 ani, nu vor prezenta testul PCR. Suplimentar, la punctele de trecere a frontierei pot avea loc testări aleatorii. Dacă rezultatul testului estepozitiv, persoana va fi plasată în carantină pentru 14 zile.

Preluat de la: diez.md