WhatsApp-Image-2024-05-10-at-12.16.53.jpeg

Deși toate joburile implică anumite riscuri, unele din ele sunt de-a dreptul periculoase pentru sănătate. De pildă, o asistentă medicală este expusă pericolului de a lua o infecție de la vreun pacient, în timp ce un avocat este ferit de un astfel de risc, căci el lucrează într-un birou.

Un studiu desfășurat de The Independent în SUA a determinat un clasament cu cele mai nesănătoase locuri de muncă, în funcție de expunerea la contaminări, boli, infecții, radiații și timpul petrecut stând pe scaun, fiind dovedit că inactivitatea scurtează durata de viață.

Trecând peste factorii fizici care afectează sănătatea unei persoane, există locuri de muncă ce prezinta mari riscuri din punct de vedere psihic pentru sănătate, iar specialiștii le-au și dezvăluit:

Citește și: Meseriile cele mai expuse riscului de demenţă (STUDIU)

Astmul ocupațional este astmul determinat sau agravat de expunerea la substanțe la locul de muncă. De pildă, personalul din domeniul sănătății poate dezvolta alergie la mănușile din latex în urma inspirului proteinelor sub forma de pudră prezente pe interiorul mănușilor.

Lucrătorii din industria chimica expuși la substanțe precum amoniacul pot dezvolta asmul din cauza efectului iritant, avertizează specialiștii.

Câteva substanțe folosite în diferite industrii care pot provoca astm ocupațional:

Citește și: Joburile stresante cresc riscul de accident vascular

Preluat de la: csid.ro