Puerto_Williams1.jpg
S-a schimbat capătul lumii. Odată ce calitatea de oraș a localității Puerto Williams din Chile a fost recunoscută de oficialități, fostul cătun a preluat de la Ushuaia titlul de capătul pământului acordat orașului aflat cel mai aproape de Polul Sud pe continentul american.

Locuitorii micului oraş chilian s-au declarat încrezători că titlul le va aduce mai mulţi turişti. Localitatea se află la mai puţin de 50 de km de Ushuaia, fostul deţinător al titlului, din Argentina. În Argentina exista un tren spre capătul lumii, o bienală de artă la capătul lumii, iar oraşul avea ca motto oficial formula “Ushuaia, fin del mundo, principio de todo” (Ushuaia, capătul lumii, începutul a tot), scrie mediafax.ro.

Cu toate acestea, localnicii sunt îngrijoraţi de faptul că titlul le-ar putea afecta modul de viaţă:

“Suntem obişnuiţi cu liniştea, ne lăsăm uşile descuiate şi cheia în contact. Ne facem griji că ne-am putea pierde acest mod tihnit de viaţă”, spune María Luisa Muñoz, vicepreşedintele unei comunităţi Yagan din zonă.

Puerto Williams a fost fondat în 1953 ca o bază navală chiliană, forţele marine funcţionând şi ca furnizori de electricitate în localitate până în 2002.

 

Autoare: Iulia Vrabie

 

Preluat de la: diez.md