burger-vegan.jpg

Aromat, sățios și sănătos, acest burger vegetal este foarte ușor de făcut și poate fi oricând o cină sau un prânz minunat, mai ales dacă nu ai timp să gătești ceva mai elaborat. 

Scurge năutul și porumbul și pune-le în blender, alături de jumătate din frunzele de coriandru și de tulpini. 

Adaugă condimentele, făina și un praf de sare de mare și coaja de lămâie rasă fin, apoi amestecă până când se combină, dar nu foarte fin, trebuie să îi simți textura. Pe o suprafață presărată cu făină, împarte amestecul și formează 4 chiftele de dimensiuni egale, de aproximativ 2 cm grosime. Pune-le în frigider timp de 30 de minute pentru a se întări.

Încălzește două linguri de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu, adaugă chiftelele și prăjește-le timp de 10 minute sau până devin aurii și gătite complet, întorcându-le la jumătatea timpului.

Spală și usucă patru frunze de salată, apoi taie fin roșiile în orizontală.

Stropește cu o cantitate generoasă de ketchup baza fiecărei chifle (prăjește-le dacă dorești), apoi așază deasupra burgerii. Adaugă câteva felii de roșie, o frunză de salată, câteva frunze de coriandru și, în final, partea de sus a chiflei. Este absolut delicios servit cu o salată verde proaspătă.

Foto: Shutterstock

Sursa: jamieoliver.com

Preluat de la: csid.ro