shutterstock_1857944017-scaled.jpg

Fierul de călcat este, în mod sigur, unul dintre electrocasnicele esențiale în fiecare gospodărie. O problemă frecventă legată de acesta este reprezentată de arsura de pe talpă, cauzată de depunerile de reziduuri, cum ar fi amidonul și alte substanțe, de pe haine.

Află cum poți avea grijă de acest electrocasnic folosind produse pe care le are orice persoană în locuință și care se găsesc în orice supermarket.

Sarea fină și lămâia vor fi aliatul tău în lupta împotriva arsurii de pe talpă fierului de călcat. Cu siguranță aveți sare în bucătărie, iar în afară de faptul că dă gust mâncării, este un agent de curățare remarcabil, în special pentru îndepărtarea calcarului. Combinând-o cu lămâie, eficacitatea acesteia va fi mult mai mare.

Tot ce trebuie să faceți este să stropiți pulpă unei jumătăți de lămâie cu sare, apoi frecați talpă fierului de călcat. Important de reținut este faptul că talpă fierului trebuie să fie rece. Clătiți cu un burete umed, apoi ștergeți cu o cârpă uscată din microfibră. Arsura ar trebui să dispară în doar câteva secunde.

Bicarbonatul de sodiu este un produs universal, foarte popular în întreținerea și curățarea locuinței. Este eficient pentru curățarea, degresarea și dezinfectarea tuturor suprafețelor. Amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu cu o cană de apă fierbinte, înmuiați o cârpă curată în acest amestec și frecați talpă.

Oțetul alb este un produs multifuncțional, eficient pentru îndepărtarea petelor arse sau a urmelor de calcar de pe talpă fierului. Pentru a face acest lucru, încălziți câteva linguri de oțet alb într-o cratiță. Apoi, înmuiați un burete din microfibră cu această soluție.

Citește și: Trucurile care te ajută să calci ușor și cu spor cămășile și pantalonii

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro