profesii.jpg

Pe 8 iunie 2024 la Chișinău va avea loc cel mai mare proiect social pentru copii din Europa – „Orașul profesiilor”. În cadrul evenimentului, copiii vor avea posibilitatea să cunoască și să încerce peste 150 de profesii.

„Orașul profesiilor” va avea loc între orele 12.00 și 16.00 în parcul „La Izvor”. La intrare, copiii vor primi pașapoarte cu care vor putea să își găsească o meserie pe plac.

Printre profesiile care vor fi prezentate se regăsesc: constructor/constructoare, medic(ă), veterinar(ă), model(ă), orator/oratoare, agronom(ă), pirotehnist(ă), pediatru/pediatră, arhitect(ă), manager(ă) de proiect, specialist(ă) IT, avocat(ă), criminalist(ă), polițist(ă), antrenor/antrenoare de sport, dezvoltator/dezvoltatoare de jocuri web, designer(ă) de modă, bancher(ă), vânzător/vânzătoare, coafor, farmacist(ă), controlor/controloare de bilete, oftalmolog(ă) și nu doar.

De asemenea, companiile din Moldova sunt invitate să-și prezinte domeniile de activitatea și să familiarizeze copiii cu oportunitățile acestor. Persoanele interesate pot apela la numărul de telefon: +373 69 03 99 10.

Proiectul de orientare în carieră „Orașul Profesiilor” a început în Ucraina, în 2014. Evenimentul are loc anual în 54 de orașe din Ucraina, unde participă circa 1 000 000 de copii.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md