shutterstock_2166637187-scaled.jpg

Mașina de spălat rufe este dotată cu mai multe compartimente, de obicei acestea sunt trei la număr și sunt preconizate pentru diferite tipuri de detergenți. Înaintea setării regimului de spălare, e cazul să te asiguri că tu folosești în mod corespunzător fiece compartiment.

Main Wash reprezintă locul destinat spălării de bază care răspunde ciclului esențial. În el se pune detergentul, fie că este vorba de un praf, lichid sau gel. De asemenea, tot aici se adaugă agentul pentru îndepărtarea petelor sau pentru albirea hainelor.

Softener, al doilea compartiment din mașina de spălat, cel din mijloc, este destinat balsamului de rufe. Acesta reîmprospătează materialele și oferă o aromă specială, mai ales dacă rufele sunt uscate într-o încăpere din casă.

Al treilea sertar al mașinii de spălat se numește Prewash și este destinat pentru prespălare. Acest proces are nevoie de mai mulți agenți de curățare pentru a ajuta la îndepărtarea murdăriei grele și de aceea se folosesc mai multe clătiri.

Multe femei aleg să spele manual hainele murdare într-un lighean. Cu toate acestea, acest compartiment poate fi o alegere care economisește timp și eforturi, mai ales atunci când trebuie să freci hainele mai murdare.

Compartimentul dat este de obicei de mărimi reduse în comparație cu celelalte două. Explicația? Acest compartiment este destinat soluțiilor lichide și concentrate. În unele mașini de spălat acesta este detașabil, pentru o comoditate mai sporită.

FOTO: Shutterstock | SURSA: OK DIARIO

Preluat de la: csid.ro