1-aer-conditionat-coronavirus.jpg

Aerul condiționat este mai mult decât o necesitate în zilele noastre, mai ales atunci când temperaturile de afară depășesc așteptările tuturor.

Si incat este un aparat electrocasnic destul de scump și care ridică costurile la factura de energie, experții vin în ajutor și ne explică cum ar trebui folosit aerul condiționat pentru a consuma cât mai puțin, dar pentru a funcționa în parametrii optimi.

Specialiștii susțin că aparatele de aer condiționat ar trebui sa mearga non-stop DOAR atunci când necesitatea este într-adevăr mare, dar cu mare grijă, astfel încât oamenii să se afle într-un disconfort termic.

Temperatura ideală ar trebui să fie între 20 și 22 de grade Celsius, iar consumul ar trebui să fi mai mic în momentul în care una dintre aceste temperaturi este setată.

De asemenea, potrivit acestora, dacă aparatul beneficiază de funcția „Auto” setată la 25 de grade Celsius, se recomandă activarea acesteia în detrimentul altora.

În cazul aparatelor de aer condiționat care nu beneficiază de acest mod, experții susțin că se poate seta manual, iar totul va fi exact la fel.

Și dacă tot suntem la capitolul economii, nu uita de o altă regulă de aur: nu direcționa fluxul de aer direct spre tine. Și da, știm că poate suna ciudat, dar nu-ți face bine să fii expus direct la curentul de aer rece al aerului condiționat. Așa că, indiferent cât de amuzant ți se pare să simți aerul condiționat răcind partea de jos a patului sau a canapelei, nu este recomandat.

Un alt truc este utilizarea ferestrelor și perdelelor în mod inteligent. În timpul zilei, când soarele este puternic, închide ferestrele și trage perdelele. Reduci astfel pătrunderea căldurii în casă și la rândul său, consumul de aer condiționat.

Așadar, acestea sunt câteva trucuri simple pentru a reduce consumul de aer condiționat. Încearcă-le și vei vedea diferența în facturile tale! Și -ne și nouă de veste.

Citește și: Cum te răcoreşti pe caniculă fără aer condiționat. 10 trucuri care nu dau greş

FOTO: Shutterstock | SURSA: OK DIARIO

Preluat de la: csid.ro