1484843523541.jpg

Regina Elisabeta a II-a scrie istorie nu doar prin acțiunile întreprinse, ci și datorită faptulu că este cea mai longevivă regină a monarhiei britanice. De-a lungul timpului, famila regală, în frunte cu Regina, au generat o serie de curioțități, unele chiar bizare, despre care, poate, nu știați.

Regina Elisabeta a II-a este unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Coroana sa valorează 13 milioane de lire sterline și aparține Monarhiei sale. Această comoară va trece, ulterior, în mâinile Prințului William și Ducesei Kate Middleton.

Cel mai interesant lucru despre Regină este totuși faptul că aceasta nu deține un pașaport străin, deși călătorește peste tot. Conform site-ului oficial al monarhiei britanice, secretarul de stat al Majestății cere, de fiecare dată, în numele Majestății Sale, permisiunea de a trece frontierele țărilor în care vor avea loc vizite. Asta deoarece monarhia britanică nu permite ca fața reginei sau regelui să fie plină de ștampile și nici existența datelor cu caracter personal, în dreptul pozei.

În schimb, ceilalți membri ai familiei Regale, cum ar fi ducele de Edinburg și Prințul din Wales, au nevoie de un pașaport britanic, pentru orice ieșire de după granițele Regatului Unit.

Regina își celebrează ziua de naștere de două ori. O dată pe 21 aprilie (ziua în care s-a născut în 1926), și a doua oară „ziua de naștere oficială”, care are loc în mai sau iunie, ceremonie numită „Trooping the Colour”.

Porecla Reginei este „Lilibet”.  Atunci când era copil, aceasta nu putea pronunța „Elizabeth”.

Numele de familie al celor din familia regală se alege în funcție de Casa Regală din care aceștia se trag. Până în 1917, Familia Regală din Marea Britanie nu a folosit deloc nume de familie. Era folosit doar numele dinastiei, precum Casa Tudor sau Casa York, până când Regele George al V-lea a decis să schimbe această tradiție. 

Inițial, Regele George făcea parte din Casa Saxa – Coburg – Gotha și, pentru că era de proveniență germană, a decis să îl schimbe în timpul Primului Război Mondial, din cauza sentimentelor anti-germane, cu numele de Winsdor, după unul dintre castelele aflate în proprietatea Familiei Regale. Regele George al V-lea nu a schimbat doar numele dinastiei, ci a decis ca toți membrii familiei cu sânge albastru să poarte numele de Winsdor.

În prezent, numele regal de familie este Mountbatten-Windsor.

O lege britanică interzice oricui să moară în Parlamentul britanic, Palatul Regesc sau orice altă clădire regală. Gestul este considerat suspicios, ofensator și nepotrivit, scrie mirror.co.uk. De asemenea, este illegal să stai la 100 de metri distanță de familia regală, dacă nu porți șosete.

Deși poziția politică a Reginei este una neutră, aceasta are o întrevedere cu prim-ministrul Marii Britanii, în fiecare marți, când Regina se află în Londra. Este obligatoriu ca Regina să fie la curent cu toți pașii politici ai țării.

Preluat de la: Zugo.md