Depositphotos_81814620_S.jpeg
Fie că sărbătoresc pe stil vechi sau pe stil nou, Crăciunul este o zi importantă pentru moldoveni. Pe lângă tradițiile deja cunoscute, multe familii aleg să-și numească până și copiii în moduri legate de această sărbătoare. Vă arătăm ce am reușit să găsim în statisticile oficiale.

Conform datelor statistice, 2 234 de persoane au numele de familie Crăciun, 882 de persoane poartă numele de familie Craciun, iar 2 868 de moldoveni sunt înregistrați cu numele de Creciun.

Datele oficiale privind evidența și documentarea populației ne mai arată că în Moldova sunt înregistrate 33 de persoane cu numele de familie Cresiun și cinci persoane cu numele de familie Caraciun.

Șapte persoane au numele de familie Craciunel, 57 de persoane – Crăciunel și 39 de persoane – Creciunel.

Ei bine, dacă la acest capitol suntem obișnuiți cu astfel de nume (cu siguranță prin lista cunoștințelor aveți pe cineva care poartă numele Crăciun sau un alt nume de familie enumerat mai sus), atunci la capitolul „prenume” lucrurile stau un pic diferit.

Cunoști despre un alt Iisus decât cel a cărui naștere este celebrată de moldoveni pe 25 decembrie sau 7 ianuarie? Dacă nu, atunci să știi că în Moldova este o persoană care are prenumele Iisus, iar alta Jesus. Totodată, în Moldova sunt înregistrate nouă persoane cu prenumele Hristos și 350 de persoane cu prenumele Hristina.

Alte nume de iarnă

Zapada – un nume de familie

Fulguța – patru prenume

Sursă foto: Depositphotos

Preluat de la: diez.md