Glovo-delivered.jpg
Glovo s-a lansat în Moldova în octombrie 2020 și a reușit să devină prima alegere a consumatorilor atunci când se vorbește despre livrarea mâncării, serviciilor de curier rapid sau a orice altceva ce încape în geanta unui Glover.

La începutul anului, Glovo a analizat obiceiurile de consum în toate țările Glovo, dar și a moldovenilor, îndeosebi pentru a înțelege preferințele acestora.

Prima comandă a lui 2021 a fost plasată la miezul nopții și e vorba de meniul McDonalds pentru două persoane. Curios că ultima comandă a fost livrată de la același partener – și e vorba de McRoyal Menu la ora 21:45.

La nivel global, luna cu cele mai multe recorduri a fost decembrie. Pe 18 decembrie, Glovo a livrat 1,4 milioane de comenzi, iar „ora de vârf” pentru comenzile Glovo a fost declarată ziua de 24 decembrie, ora 10:00, când au fost livrate 9.682 de comenzi cumulate în toate țările în care Glovo operează. Moldova a înregistrat propriul record pe 10 iunie, la ora 19:11, când curierii Glovo livrau concomitent 200 de comenzi. 1.703 este numărul maxim de comenzi plasate de un singur utilizator (wow, aproape 5 comenzi zilnic!), în valoare de 4.300 euro (94 mii lei).

Dacă este să vorbim despre obiceiuri alimentare – cea mai comandată mâncare este pizza, urmată de crispy, kebab și sushi, iar din deserturi moldovenii preferă clătitele.

Dincolo de mâncare, curierii Glovo au preluat multe alte comenzi interesante în secțiunea „Orice” – hrană și litiere pentru pisici, pat pliabil, ventilator, peliculă film, gheață… și multe altele.

Iar la nivel global…

În 2021, Glovo s-a lansat în nouă țări și 510 orașe noi, în prezent operând în 25 de țări, ceea ce e aproximativ 1.300 de orașe, acoperind 700 milioane de persoane.

Tendința globală este alimentația sănătoasă, comenzile din restaurantele cu specific vegan a crescut cu 58 % față de anul trecut. Cu toate acestea, cele mai comandate tipuri de mâncare conform raportului Glovo sunt – pizza, burger, bucate la grătar, carnea de pui, kebab, iar cele mai apreciate bucătării – italiană, japoneză, chinezească, americană, spaniolă.

Datorită la 48 de proiecte sociale în 15 țări, Glovo a livrat peste 400 mii porții de mâncare către comunități vulnerabile și a salvat peste 200 kg de alimente.

În 2021 numărul de jucării pentru adulți comandate a crescut cu 20 %, iar în săptămâna Sf. Valentin – cu peste 120 %. Cele mai multe prezervative au fost comandate în Spania – 18.700 unități, iar cele mai multe teste de sarcină – în Portugalia.

Alte produse din categoria non-food care au fost comandate prin Glovo:
# Cărți – numărul de comenzi de cărți a fost dublat;
# Animale de companie – litiera pentru pisici a fost cel mai comandat produs;
# Modă – ochelarii de soare și colanții au fost în topul comenzilor;
# Flori – lalelele sunt cele mai comandate flori.

Nu au lipsit și comenzi mai neobișnuite în categoria „Orice”:
# 40 de cutii de laxative în Barcelona;
# Actele pentru divorț în Muntenegru;
# Insecte pentru o anaconda în Georgia;
# 732 de pachețele de ceai în Polonia.

Despre Glovo:

Glovo este o aplicație de livrare din mai multe categorii și una dintre cele mai importante platforme de livrare din lume. Fondată în Barcelona, în 2015, compania operează în Europa de Sud-Vest, Europa de Est și Africa Subsahariană. Cu ajutorul aplicației, utilizatorii pot cumpăra, colecta și trimite oricând orice produs în orașul lor.

La moment Glovo este prezent în 25 de țări, aproape 1300 orașe cu o echipă de peste 3200 angajați și peste 60 mii de curieri. Peste 9 milioane de utilizatori unici sunt înregistrați pe platformă.

Pentru mai multe informații despre Glovo: https://delivered.glovoapp.com/

Preluat de la: diez.md