DSC_0555-Copy-2.jpg

După aproape doi ani de restricții la călătorii, din cauza pandemiei de COVID-19, anul 2023 se așteaptă a fi o mare revenire la această activitate. Cu această ocazie, revista de călătorii Condé Nast Traveler a stabilit care sunt principalele tendințe de călătorii pentru acest an.

#1. Călătorii hibride

Călătoria hibridă presupune înlocuirea unui zbor pe distanță scurtă cu mijloace de transport alternativ, cum ar fi autobuzul, barca sau trenul. Astfel de călătorii nu sunt doar ecologice, ci o transformă într-una plină de aventuri.


Sursă foto: Instagram/swissembassykazakhstan

#2. Localnici în calitate de ghizi

Una dintre tendințele călătoriilor din acest an este să apelezi la serviciile unui localnic, dacă vrei să cunoști cele mai interesante aspecte ale orașului pe care vrei să îl vizitezi. Alegând servicii de ghidaj de la localnici, poți obține o experiență mai bună și cunoaște în detaliu o nouă cultură.


Sursă foto: Murmurash

#3. Pe urmele personajelor din filmele preferate

Experții în călătorii sunt siguri că în 2023 vom călători în mod activ în locurile în care s-au filmat cele mai populare filme și seriale. Spre exemplu, moldovenii ar putea să urmeze acest trend după serialul „Wednesday”, deoarece o parte dintre locațiile în care s-a filmat sunt în România.

Lista locațiilor din România care apar în serialul „Wednesday” pot fi vizualizate în acest articol.


Sursă foto: Netflix Romania

#4. Călătorii „inteligente”

O călătorie poate fi rezumată nu doar la mese în oraș și fotografii pe Instagram. O zi prin muzee și galerii, seri la teatrul, balet, operă sau voluntariat în diferite organizații locale sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți face într-o călătorie „inteligentă”.


Sursă foto: Olyarummo

#5. Un nou tip de „all inclusive”

Mulți oameni consideră formatul all-inclusive ca fiind unul pentru turiștii leneși. Pe de altă parte, acest format este destul de practicat. Pentru a reduce din rutină, multe hoteluri le propun vizitatorilor tipul all-inclusive, dar într-un format diferit. Spre exemplu, mesele pot fi luate nu doar la restaurantul hotelului, ci și la restaurantele, cafenelele din oraș.


Sursă foto: Olyarummo

Mai multe tendințe de călătorie pentru anul 2023, pot fi vizualizate aici.

Preluat de la: diez.md