diez-share-facebook.png
Platforma Blogtop continuă să monitorizeze blogurile din Republica Moldova. Află care au fost cele mai populare 10 articole din luna iunie.

Cel mai accesat articol al lunii iunie este semnat de Elena Robu, iar răsunătoarea poveste a unei familii de moldoveni stabiliți de ceva timp în Israel a provocat multe reacții în Social Media, acolo unde a acumulat peste 12 mii de aprecieri, comentarii și distribuiri.

Acestea au fost cele mai populare 10 articole de pe bloguri în luna iunie:

Tragedie fără margini pentru o familie de moldoveni stabiliți în Israel: Fetița lor a fost ucisă la grădiniță / Elena Robu

Pentru mine / Teotitude

Lifestyle for my Kids / Ana Ciorici

Foarte multe mame tinere îmi scriu cu întrebarea: „Ana, cum îți educi copiii? Care sunt regulile de bază pe care le implimentezi copiilor tăi?”

Înainte de a începe marea filosofie despre viață, vrea să vă spun că eu sunt o mamă foarte relaxată și privesc natural evoluția copiilor mei. Dar, sunt niște detalii ( reguli să le spunem) care vă face vouă ca părinți rutina zilnică mai ușoară. Copiii au nevoie de anumite reguli și de un regim exact.

O să enumăr pe puncte lucrurile care ne fac nouă creșterea lor foarte ușoară și interesantă. Pentru că timp de 4 ani și deja cu al doilea copil, pot să zic exact ce funcționează anume pentru noi ca familie. Iar dacă voi cumva vă regăsiți în aceste momente, o să mă bucur enorm.

1. Somnul – unul din punctele cheie pentru orice copil. Creați copiilor voștri un regim de somn. Cumpărați un aparat cu cameră și muzică, care poate fi pornită de la telefon ( noi avem unul de la apple store, cu aplicație instalată in telefon, de la care pornim video, muzica, lumina și multe altele). Din prima zi în care îi aduceți acasă, puneți-l în funcție. Copiii se vor adapta la acea melodie, iar cînd o veți porni, vor ști că e timpul de nani. Încercați cînd este posibil să îi învățați să adoarmă singuri. Citiți în orice carte și convingeți-vă că e foarte important să se învețe să adoarmă singur. Nu uitați, în fiecare zi trebuie să meargă la somnul de amiază și seara la aceeași oră. Doar așa își crează regim. Cel mai important, citiți cărți înainte de somn și cuprindeți-vă foarte mult. Iubirea înainte de somn e foarte importantă. Continuarea aici.

30 de locuri de vizitat în Soroca (guest post) / Svetlana Matvievici

Pe Ludmila Talmazan am descoperit-o recent pe facebook și am început s-o urmăresc cu interes și admirație. Ea este o soroceancă îndrăgostită de locurile natale, pasionată de fotografie, care a decis să ne transmită și nouă valorile patrimoniului cultural și istoric al ținutului Soroca. Am văzut la ea multe poze frumoase și istorii interesante din Soroca și am invitat-o să ne facă o excursie virtuală, pe care am transformat-o într-un guest post pe blog. Continuarea aici.

Încotro? / Alexandru Leahu

Problema mea, dar și a multora dintre noi, oamenii, constă în faptul că nu știm cum să începem, eu nu știu cum să încep. Alergăm cu toții în toate părțile cu privirile dispersate în stânga și în dreapta, dar habar n-avem unde trebuie să ajungem. Încotro? Pentru că e forfotă în jur, iar ceea ce oamenii numesc ecou, de mult nu se mai aude. În așa momente nu mai cunoaștem cine suntem și încotro ne ducem.

Toți seduși de faptul că trebuie să ne deplasăm, uităm că uneori e prielnic să ne oprim și să ne oferim timp pentru un răgaz. Trăim cu toții setați la capitolul improvizare, de parcă viața aceasta ar fi un joc de noroc, în care poate îți merge, dar poate nu. Nu-i chiar așa dragii mei, viața nu e în nici un caz un joc de noroc și nici noi nu suntem jucători, nu e neapărat să irosim comoara limitată de care dispunem, timpul, pe deplasări haotice în spațiu. Continuarea aici.

Dramă în familia unor moldoveni stabiliți în Italia: Soția însărcinată a decedat la numai 28 de ani, în urma unei situații banale /Elena Robu

Închis. Din motive tehnice / Gheorghe Erizanu

RM se închide. Din motive tehnice.

După ce în douăzeci de ani în RM s-au furat: fabrici, uzine, hectare agricole, case, bacuri, mese, stâni, clădiri, terenuri de joacă, păduri, guverne, adidasul, podgorii, teze, livezi, acțiuni, slogane, căpșuni, doctorate, televiziuni, parlamente, ziare, poezii, concursuri, primării, pensii, voturi, ruble, copii, lei, bănci, portmonee, mașini, companii de asigurări, bătrâni, goluri, imașuri, cuvinte, stadioane, unde de emisie, premii, ambasade, computere și găini,

a fost furată și iluzia.

Închis. Nu deranjați.

M-a făcut fiul să ies din casă / Svetlana Vizitiu

Cât de minunat este să fii în viaţă, în înţelegere cu oamenii dragi ţie… Niciodată nu mi-aş fi făcut griji pentru mine sau vârsta mea, dacă ştiam că voi fi în continuare iubită, la fel şi eu pe cineva. Trecutul învaţă să apreciem prezentul, şi n-aş dori să-l stric cu grjile pentru viitor, dar acest gând vine odată cu anii, precum şi înţelepciunea odată cu experienţa… Noroc de tinerii care ascultă şi învaţă de la părinţi. Și e mai mare norocul atunci când lucrurile iau o întorsătură precum în povestea de mai jos… – Trăieşte fiecare zi şi bucură-te de ea! Continuarea aici.

Daniel Procopciuc, campionul mondial Armwrestling la Clubul Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Fiecare om are povestea lui de viaţă, munca şi pasiunile sale. Sunt atât de diferite, dar până la urmă pe toți îi uneşte exact ceea ce ne atrage cel mai mult: talentul, inteligenţa, sinceritatea, integritatea, pasiunea, abilităţile şi lupta continuă pentru un scop nobil… Şi astăzi, persoane grozave au poposit la Clubul „Impresii din viata si carti” : îi cunoaşteţi deja pe moderatori, foşti și ei protagoniştii Clubului IVC care are loc în incinta BM B.P.Hasdeu: neurologul Alexandru Grumeza (campion naţional armwrestling şi antrenorul protagonistului) şi jurnalista Zinaida Jioară, Director general AgroTV! Eroul nostru, al 98-lea protagonist al clubului a fost studentul şi medicul în devenire Daniel Procopciuc,mondial, european și național în luptele Armwrestling, cel care recent a surprins lumea întreagă şi a făcut Moldova tare mândră de eroul său! Pentru cei care nu ştiu, Armwrestling-ul este o luptă dură cu braţe între doi sportivi la întrecere… Continuarea aici.

ORHEI demonstrează că se poate! Toți COPIII MOLDOVEI sunt la OrheiLand! / Orheianul

Astăzi Orhei este capitala Moldovei. Aici sunt toți! Orașul este blocat de invazia de mașini a celor veniți în ospeție la OrheiLand și Lacul Orhei. Magazinele sunt doldora de turiști interni iar ceea ce se face la OrheiLand nu se poate descrie prin cuvinte. Asta o puteți vedea în imaginile de mai jos!

Copii fericiți, părinți invidioși că nu au avut toate aceste plăceri în copilărie și organizatori care sunt gata să sară în ajutor tuturor celor care au nevoie de un sprijin, cam așa se poate descrie atmosfera care domnește acum în preajma lacului Orhei, în cel mai mare parc de distracții din Moldova! Continuarea aici.

Preluat de la: diez.md