diez-share-facebook.png
Cel puţin 91 de persoane au decedat, iar 25 sunt în continuare date dispărute, în urma incendiilor de vegetaţie din regiunea Atenei, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al pompierilor, informează cotidianul Ekathimerini.

Bilanţul anunţat anterior de autorităţile din Grecia era de 85 de morţi, scrie mediafax.ro.

Marea majoritate a victimelor au decedat în mod direct din cauza incendiilor de vegetaţie, însă câteva persoane s-au înecat încercând să scape de flăcări.

Autorităţile din Grecia au anunţat sâmbătă că principala cauză a încendiilor de vegetaţie este neglijenţa, însă oficiali greci au afirmat că există indicii şi semne că unele incendii au fost declanşate intenţionat.

Potrivit unei surse citate de presa din Grecia, vina pentru aceste incendii îi aparţine, cel mai probabil, unui localnic, care ar fi pornit un foc pentru a arde lemn şi crengi. Aceeaşi sursă susţine că suspectul ar fi încercat să acopere focul cu pietre şi să îl stingă cu apă.

Toate incendiile care reprezentau o ameninţare pentru comunităţi au fost stinse până joi după-amiază, au informat autorităţile din Grecia.

Presa şi opoziţia din Grecia a criticat dur modul în care autorităţile au reacţionat la această calamitate, mai ales că incendiile de vegetaţie sunt relativ frecvente în această ţară.

Preluat de la: diez.md