Radu-Marian-4-scaled.jpg
Autorii petiției spun că internetul în Belarus este deconectat și că este dificil de comunicat cu oamenii aflați în stradă. Petiția a fost creată Change.org în care autorii vin cu o rugăminte către miliardarul Elon Musk să lanseze deasupra Belarusului sateliții Starlink pentru a asigura cetățenii cu Internet pe perioada desfășurării protestelor îndreptate împotriva dictaturii lui Lukașenko. Până la ora actuală, petiția a fost semnată de peste 6 300 de persoane.

În mesaj se mai spune că „Lukașenko este ultimul dictator din Europa. El a dat ordin să blocheze accesul la internet, iar țara a fost complet deconectată de restul lumii pentru câteva zile la rând. Potrivit inițiatorilor acestui apel, Lukașenko a făcut acest lucru, pentru ca manifestanții să nu poată coordona acțiunile între ei și ca să nu poată arăta întregii lumi cu ce brutalitate polițiștii încearcă să suprime protestele pașnice.

„Belarușii care locuiesc în străinătate nu pot contacta persoanele dragi și sunt îngrijorați pentru că nu știu ce li se întâmplă. Guvernul își minte oamenii, susținând că internetul este blocat din cauza „atacurilor DDoS din afară. Vă rugăm să ne ajutați să punem capăt acestei nedreptăți și să ne redobândim dreptul la libertatea de opinie și de exprimare pe internet!”, se menționează în petiție.

Starlink este un proiect pilot lansat de SpaceX, compania deţinută de Elon Musk. Este o constelaţie de 417 sateliţi care au scopul de a oferi întregii lumi acces gratuit la internet. Valoarea întregului proiect este estimată la circa 10 miliarde de dolari.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Preluat de la: diez.md