kc-nr-1.jpg

Astăzi, 20 decembrie, banca Angliei a dezvăluit cum vor arăta noile bancnote cu portretul Regelui Charles al III-lea. Imaginea regelui va apărea pe modelele existente ale tuturor celor patru bancnote din polimer, în valoare de 5, 10, 20 și 50 de lire sterline, fără alte modificări ale modelelor existente, se arată într-un comunicat publicat de către banca Angliei.

Imaginea regelui va apărea pe fața bancnotelor, precum și în fereastra de securitate transparentă a lirei sterline.

Noile bancnote urmează să intre în circulație până la jumătatea anului 2024. Toate lirele sterline polimerice care poartă un portret al Reginei Elisabeta a II-a rămân un mijloc legal de schimb, iar cetățenii pot să le utilizeze în continuare. În conformitate cu îndrumările Casei Regale, pentru a minimaliza impactul asupra mediului și efectul financiar al acestei schimbări, noile bancnote vor fi tipărite doar pentru a înlocui bancnotele uzate și pentru a satisface orice creștere generală a cererii de bancnote. Prin urmare, vor circula paralel lire sterline cu imaginea Reginei Elisabeta a II-a și Regelui Charles al III-lea. 

„Sunt foarte mândru că banca lansează designul noilor noastre bancnote care vor purta un portret al Regelui Charles al III-lea. Acesta este un moment semnificativ, deoarece regele este doar al doilea monarh care apare pe bancnotele noastre. Oamenii vor putea folosi aceste noi note pe măsură ce vor intra în circulație în 2024”, a menționat guvernatorul băncii din Anglia, Andrew Bailey.


Amintim că Regina Elisabeta a II-a, cea mai longevivă regină a Regatului Unit, a murit la vârsta de 96 de ani, după ce a domnit timp de 70 de ani.

Preluat de la: diez.md