1483003326700.jpg

A schimbat Designul Interior pe muzică electronică și nu-i pare rău. Dorin Nebunu este tânărul artist care a hotărât să combine sârbe, colinde și folclor românesc autentic, dându-le un vibe electronic. Astfel s-a născut proiectul muzical „Moș Kush”, despre care ZUGO a aflat mai multe.

„Am absolvit colegiul „Alexandru Plămădeală” ca designer de interior, dar procesul de creare a muzicii electronice m-a buimăcit și mi-a șoptit la ureche: – Băi, apucă-te de ceea ce îți place cu adevărat”, spune Dorin.

Tânărul experimenta și combina stiluri electronice în căutarea a ceva unic când a înțeles că piesele de folclor moldovenesc și românesc autentice, vechi de 10 ani, precum și doinele, sârbele și colindele, ar putea avea un vibe nou, și anume – electronic.

„Am început cândva cu hip-hop, rap și instrumentale, iar, de-a lungul anilor, am descoperit și descopăr tot mai multe stiluri și ramuri ale muzicii electronice, care au construit ceea ce este azi Moș Kush în viziunea mea. Moș Kush a apărut când desenam o ilustrație pentru un proiect. Kush este un tip de cannabis, iar moșu e tipic moldovenesc.”

În piesa lui Moș Kush, „Lumea ta”, se poate auzi și vocea din troleibuzele capitalei care anunță următoarea stație: strada Docuceaev. Nu este deloc întâmplător pentru Dorin, deoarece traseul copilăriei sale era anume pe această stradă din Chișinău.

„Totul s-a asociat cu vibe-ul Chișinăului pentru mine. Strada Docuceaev, microbusul 120, unde se striga mereu „strada Docuceaev, 20 de ani, rutiera la gara de sud, etc.”

Muzica lui Dorin Nebunu sau Moș Kush rezultă din viziunea pe care o are acesta asupra lumii contemporane.

„Eu văd orașul cu tot felul de ciobeni, dar ciobeni moderni care deja nu au oi, dar tot felul de gadgeturi și automobile. Uneori mi se pare că nu ciobanul controlează „oile”, dar invers.”

În prezent, Dorin Nebunu este student la Academia de Muzică și Arte Plastice din Chișinău, facultatea Management Artistic, iar muzica și-a făcut un loc stabil sub „cușma lui”. Speră ca lumea să-i aprecieze noua sa viziune asupra sunetului de folclor electronic și mai spune el:

„Fiți cât mai deschiși și flexibili. Ascultați muzică aleasă, citiți o carte ca să cunoașteți de unde am pornit.”

Preluat de la: Zugo.md