UE.jpg
Astăzi, 11 august, a intrat în vigoare embargoul impus de UE asupra importurilor de cărbune rusesc. Interdicția a venit drept răspuns la invazia Rusiei pe teritoriul Ucrainei. Întreruperea exporturilor de cărbune, ar putea costa Rusia aproximativ 8 miliarde de euro pe an.

Interzicerea importurilor pentru toate tipurile de cărbune este o măsură inclusă în pachetul de sancțiuni, aprobat de Uniunea Europeană (UE) la data de 7 aprilie 2022. 

Se așteaptă ca embargoul asupra cărbunelui, să ducă la o pierdere de venituri de aproximativ 8 miliarde de euro pentru Rusia, în timp ce datele de la Forumul Economic Mondial arată că UE a cheltuit 99 de miliarde de euro pe importurile de energie din Rusia anul trecut.

Potrivit Euronews, embargoul asupra cărbunelui nu a intrat în vigoare în cea mai bună perioadă. Criza energetică care afectează Europa înseamnă că unele state membre, inclusiv Germania, Austria și Țările de Jos, au revenit la cărbune pentru a economisi și stoca gaz înainte de iarnă.

Sancțiunile aprobate de Comisia Europeană au menirea de a slăbi capacitatea Kremlinului de a finanța războiul și de a impune costuri economice și politice clare elitei politice a Rusiei responsabile de invazie


Pe teritoriul Ucrainei de 168 de zile este război, după ce Rusia a atacat regiunea. Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Preluat de la: diez.md