MW-DB054_greece_ZG_20141209074543-640x360.jpg
Secretariatul General de Protecție Civilă din Grecia informează turiștii are intenționează să viziteze țara că există un risc ridicat de incendiu de vegetație (grad 4 din 5) pentru data de 5 august 2019, pe fondul temperaturilor ridicate.

Insulele care vor fi afectate de temperaturi înalte sunt: insula Samos; insula Kos; insula Rhodos; insula Saria; insula Carpathos; estul insulei Creta.

Totodată, în Republica Elenă că autoritățile responsabile au anunțat asupra riscului contractării virusului West Nile pentru perioada de vară. Până în prezent au fost raportate un număr de 25 de cazuri, dintre care 2 (două) persoane au decedat.

Se recomandă să se folosească îmbrăcăminte care să acopere cea mai mare parte a corpului și, de asemenea, să folosească repelente și spray atât pentru corp, cât și pentru mediul înconjurător.

Regiunile afectate până în prezent sunt: Katerini, Topeiros Xanthi, Nestos Kavala, Larisa, Sofades Kaditsas, East Attica, Sparta.

Cetățenii moldoveni pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei Moldovei la Atena: +30 210 699 0372 asu la adresa de gmail: [email protected] La fel aceștia se pot adresa direct la sediul ambasadei: Atena, sec. Nea Filothei.

harta

 

Preluat de la: diez.md