Astfel, astronauții vor fi pregătiți pentru înfruntarea mediului neprimitor din spațiu, dar și pentru suprafața lunară sau cea marțiană. Misiunea se numește NASA Extreme Environment Mission Operations (NEEMO) 23 și urmează să înceapă pe 10 iunie.
Astronauții NASA vor realiza studii asupra compoziției corpului și a somnului, dar vor folosi și realitatea augmentată pentru a evalua posibile scenarii. Laboratorul Aquarius se află la o adâncime de 19 metri sub nivelul mării și poate adăposti șase cercetători odată.
„În interiorul Aquarius, aquanauții și astronauții vor aborda o serie de experimente și cercetări care au legătură cu călătoria în spațiu de lungă durată”, a declarat Bill Todd, conducătorul proiectului NEEMO.
În 1969, omul a pășit pentru prima dată pe suprafața Lunii, în cadrul misiunii Apollo 11. De atunci au trecut 50 de ani.
Ultima dată când NASA a aterizat astronauți pe suprafața satelitului natural al planetei noastre a fost în 1972, în cadrul misiunii Apollo 17.
Acum, NASA are planuri mari în ceea ce privește o nouă aterizare a omului pe suprafața Lunii. Planul companiei e să reușească să trimită astronauți americani pe suprafața satelitului natural al Pământului, până în 2024.
Donald Trump, președintele Statelor Unite, susține planurile agenției americane. Într-o postare pe Twitter, acesta a anunțat că, sub administrația sa, vor restaura măreția NASA. Astfel, americanii ar urma să trimită oameni pe Lună. Pe listă urmează apoi planeta Marte.
Preluat de la: diez.md