Design-fara-titlu-2023-07-14T183044.941.jpg

Astăzi, 14 iulie 2023, personaj animat SpongeBob Pantaloni Pătrați împlinește 37 de ani. Thrifty nifty mommy a pregătit pentru voi 13 curiozități despre cunoscutul personaj animat pe care cel mai probabil nu le-ați cunoscut.

# Creatorul serialului SpongeBob Pantaloni Pătrați a fost Stephen Hillenburg. Stephen a fost un biolog marin.

# SpongeBob este ambidextru, ceea ce înseamnă că este capabil să scrie cu ambele mâini.

# Culoarea preferată a lui SpongeBob este bej.

# Gustul său preferat de înghețată este vanilia.

# 25 % dintre telespectatorii SpongeBob Pantaloni Pătrați sunt adulți fără copii.

# Tom Kenny îl vociferează pe SpongeBob. Soția lui, Jill Talley, o vociferează pe Karen, soția computerizată a lui Plancton. Tom și Jill sunt căsătoriți din 1995.

# Orașul fictiv în care locuiește SpongeBob se numește Bikini Bottom. În serial se arată că acesta se află sub un loc real, Bikini Atoll, o locație unde au avut loc teste nucleare.

# Titlul original al serialului a fost „SpongeBoy”, dar acest nume era deja marcă înregistrată pentru un produs de curățare.

# În anul 2020, în contextul desfășurării pride-ului din SUA, postul de televiziune american care difuzează acest desen animat a scris pe pagina sa de Twitter că SpongeBob este gay.

# În episodul „Shanghaied” au existat trei posibile finaluri pe care telespectatorii au putut să le voteze.

# Până în prezent, Krusty Krab a fost distrus de 25 de ori, casa lui SpongeBob a fost distrusă de 20 de ori, casa lui Squidward a fost distrusă de 13 ori, iar casa lui Patrick a fost distrusă de 10 ori.

# SpongeBob a fost primul desen animat de pe Nickelodeon care a avut peste 200 de episoade.

# Data de naștere a lui SpongeBob este 14 iulie 1986. Acest lucru a fost aflat mulțumită episodului „Sleepy Time/Suds”, unde a fost vizibil permisul de conducere al personajului.

Preluat de la: diez.md