Informatii-generale-despre-o-vacanta-in-Franta-–-preturi-transport-cazare.jpg
Pentru orice francez, ziua de 14 iulie are o semnificaţie deosebită, cu o puternică încărcătură emoţională. Fiind vorba despre Revoluţia Franceză, de la 1789 încoace, se poate spune că ziua de 14 iulie a însemnat sfârşitul a ceea ce s-a numit „Vechiul Regim” şi, totodată, începutul unei noi ere. 14 iulie a devenit apoi Ziua Naţională a Franţei, sărbătorită cu entuziasm şi patriotism în fiecare an.

14 iulie nu este numai sărbătorirea revoluției din 1789 (cucerirea Bastiliei), ci și aniversarea Sărbătorii Federației (Fête de la Fédération) de la 14 iulie 1790, sărbătoarea reconcilierii și unității tuturor francezilor, unde regele Ludovic al XVI-lea a jurat credință Națiunii și legii. Instituită în 1880, Ziua Națională a Franței aniversează implicit ambele evenimente, fiindcă legea care a instituit sărbătoarea națională specifică numai data de 14 iulie, fără să facă referință la an.

După un an de pauză, la Paris va avea loc tradiţionala defilare militară de pe bulevardul Champs-Elysées. 4 300 de militari, 200 de soldaţi călare şi 70 de avioane vor participa la ceremonie.  De asemenea, în tribune au fost pregătite 25 000 de locuri pentru spectatorii care vor trebui să respecte regulile distanțării sociale. Autorităţile au promis că totul va fi grandios, ca în vremurile bune. Seara se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.

Anul trecut ceremonia a fost restrânsă, cu reguli stricte, iar celebra defilare a fost anulată, pentru prima dată de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

<!–

–> <!–

–>

Preluat de la: diez.md