cercei4.jpg
Anisia Zmeu are 18 ani și este elevă la Centrul de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga”, catedra Dirijat coral, din Chișinău. În timpul liber Anisia confecționează bijuterii handmade.

anisia5

Tânăra are o pasiune aparte pentru bijuteriile handmade. Dragostea pentru lucrurile realizate manual vine din copilărie, atunci când mama sa confecționa voalete, bijuterii, diverse accesorii pentru pantofi și genți. Prin urmare, a decis să încerce și ea. Cel mai mult i-a plăcut să lucreze cu biserul și după prima icoană brodată, a început să caute modalități de crea lucruri cu acest material.

Anisia a deprins repede această ocupație și a transformat-o într-o adevărată artă. Perseverenţa și răbdarea sunt cele două calități care o definesc. Tânăra spune că ceea ce face este un lucru foarte migălos, care necesită multă atenție. Însă mărunțișurile pe care le confecționează îi aduce cea mai mare plăcere, o face să se relaxeze și să uite de probleme.

anisia1

În medie îi ia o zi ca să confecționeze o bijuterie, în funcție de mărimea acesteia. La întrebarea: Câte perechi de cercei confecționați are acasă, tânăra nu a putut să ne ofere un răspuns întrucât nici ea nu mai știe.

Anisia nu folosește pietre prețioase sau materiale scumpe pentru a da un plus valoare creațiilor sale, în schimb pune accent pe originalitate. Încearcă să facă bijuterii cât mai inedite și unice și preferă stilul elegant, gotic și extravagant.

anisia6

Din lipsa de timp, Anisia execută aceste bijuterii pentru ea și persoanele apropiate. Pe viitor nu este exclus ca meșterița să-și vândă lucrările și să realizeze la comandă .

Ea îi încurajează și pe alții să facă ceea ce face ea: „Confecționarea produselor handmade dezvoltă creativitatea și ajută să te relaxezi. Să nu uitați că totul se primește doar cu multă răbdare și nu renunțați chiar dacă nu vi se primește de la început”.

anisia

cercei

cercei1

cercei2

cercei3

cercei4

Preluat de la: diez.md