shutterstock_2140128581.jpg

În timp ce rafturile magazinelor sunt pline de fel și fel de produse pentru păr, puțini sunt cei care cunosc beneficiile extraordinare ale tratamentelor naturale asupra podoabei capilare. Pentru mulți, părul reprezintă un aspect esențial al frumuseții fizice, iar sănătatea acestuia este o prioritate constantă.

Factorii care contribuie la deteriorarea părului pot fi numeroși: stresul prelungit, utilizarea frecventă a produselor de styling, anumite medicamente, dar și problemele glandei tiroide. Medicii ne recomanda ca, în cazul în care pierdem mai mult de 150 de fire de păr pe zi, să ne adresăm unui specialist pentru a identifica cauza exactă a problemei.

Pentru cei care nu se confruntă cu o cădere severă a părului, dar doresc să păstreze strălucirea și volumul acestuia, soluțiile naturale pot fi extrem de eficiente. Două dintre cele mai remarcabile ingrediente naturale pentru îngrijirea părului sunt ceapa și rozmarinul.

Studiile au demonstrat că sucul de ceapă poate stimula regenerarea părului, rezultatele fiind vizibile într-un timp relativ scurt. Ceapa este bogată în sulf, un element esențial care se regăsește în aminoacizi, componente fundamentale ale proteinelor. Proteinele, în special keratina, care este bogată în sulf, sunt esențiale pentru un păr sănătos.

Nutrienții din sucul de ceapă aplicat pe foliculii părului accelerează creșterea și conferă volum și strălucire podoabei capilare .

Rozmarinul este recunoscut pentru eficiența sa în combaterea căderii părului. Acesta poate fi utilizat sub formă de ulei sau apă de rozmarin. Uleiul de rozmarin poate fi adăugat în șamponul folosit pentru spălare, în timp ce apa de rozmarin se poate aplica direct pe păr.

Efectele benefice ale rozmarinului vor deveni vizibile în timp, contribuind la întărirea și revitalizarea firului de păr.

Surse:

https://www.healthline.com/health/onion-juice-for-hair

https://www.vogue.co.uk/gallery/best-rosemary-oil-for-growth

Sursa foto: Prostock-studio / Shutterstock

 

 

Preluat de la: csid.ro