masa-paste.jpg

Cel mai greu și lung post din an a trecut, iar masa din ziua de Paște a fost un bun motiv pentru toți românii să guste din mâncărurile tradiționale românești. Preparatele de Paște trebuie consumate cu moderație în această perioadă dacă nu vreți să aveți probleme cu digestia. Doctorul Tudor Ciuhodaru vine cu sfaturi esențiale pentru cei care nu vor să ajungă la spital! Ce trebuie consumat rapid după masa de Paște? 

Moderația alimentară trebuie respectată de toți românii de Paște. Sunt multe persoane care fac excese în această perioadă, iar de cele mai multe ori ajung la spital cu probleme digestive, precum balonare sau stare de greață. Cu toate acestea, medicul Tudor Ciuhodaru precizează că este un aliment care trebuie consumat imediat după masă, pentru o digestie mai bună.

Fiecare masă trebuie să conţină un singur aliment ”concentrat” considerând ”concentrat” orice aliment cu excepția fructelor şi legumelor, aşa că friptura, drobul, sarmalele se vor consuma separat, nefiind recomandate nici măcar amestecurile de friptură cu ouă, al cărnii de miel cu cartofii şi nici consumul de dulciuri sau fructe imediat după masă”, a precizat Tudor Ciuhodaru, scrie Antena3. 

Citește și: Cum să te bucuri de Paște fără grija kilogramelor în plus? Află ce meniu să adopți de la Cori Grămescu

Sursa foto: freepik

Preluat de la: csid.ro