401834155_25027885256810628_931038832704272779_n.jpg

Bianca Brad, considerată una dintre cele mai frumoase femei din România ale anilor 1990, a primit un diagnostic dur de la medici. În 2015, actrița a aflat că suferă de cancer la sân. A vrut cu orice preț să se vindece, iar timp de șase ani a luptat cu boala nemiloasă. În 2021, ea a suferit o intervenție chirurgicală dificilă! Cum se simte acum? 

Bianca Brad, în vârstă de 56 de ani, a trecut printr-o mare cumpănă, după ce a fost diagnosticată cu o boală cumplită: cancer mamar. Atunci, vedeta mărturisea că regretă că nu a mers la controale la timp.

„Am fost şi voi fi mereu recunoscătoare tuturor celor care m-au ajutat, dar astăzi, 8 aprilie 2022 – la un an de când am trăit prima zi din restul noii mele vieţi, vreau să spun, pe această cale, în mod special: dacă ar fi să fac o „to do list” – o listă cu cele mai importante lucruri de făcut pentru a te vindeca, după cei 6 ani, cu urcuşuri şi coborâşuri, cu reuşite şi eşecuri, cu momente de deznădejde, dar şi de speranţă şi bucurie, ar fi aşa: Să ai curaj! Să lupţi! Să-ţi înfrângi frica! Să-ţi asculţi intuiţia! Să te rogi! Să ai răbdare! Să crezi! Să fii recunoscător! Să te bucuri de viaţă!”, spunea Bianca Brad, în urmă cu doi ani, potrivit Click.ro.

Citește și: Cum a aflat Monica Tatoiu că are cancer la doar 23 de ani

La finalul lui 2021, Bianca Brad și-a șocat fanii când a dezvăluit public că a fost diagnosticată cu cancer în 2015. Vedeta a preferat să păstreze tăcerea despre diagnosticul dur. Nici măcar mama ei nu a știut prin ce suferințe a trecut. A suferit o operație de masectomie, prin care sânul i-a fost extirpat, pentru a preveni recidiva cancerului. Este recunoscătoare că a învins cancerul la sân după ani de tratamente, dar se teme că boala ar putea reveni oricând.

„Înainte de a-i spune am avut emoții foarte mari, am avut aceleași emoții ca acum 6 ani, când mă gândeam să merg să îi spun. M-a bufnit plânsul, gândindu-mă cum o să reacționeze și cum o să îi fie, dar m-am adunat, i-am expus toată povestea, nu am intrat în detalii foarte mari, i-am spus într-un mod cât mai finuț și necomplicat, foarte pozitiv și optimist. Apoi a făcut ochii mari și mi-a zis: „Bine că nu mi-ai spus!”. Mă bucur că mi-am ascultat instinctul. Ar fi trebuit să lupt să o țin pe ea sus, nu doar pe mine!”, a spus Bianca Brad atunci, în emisiunea lui Cristi Brancu.

„La început am fost șocată și furioasă. Și mi s-a părut o mare nedreptate, dar în timp am învățat că de fapt boala a venit ca să mă învețe să am grijă de mine cu adevărat”, a mai mărturisit Bianca Brad, pentru Cancan. 

Bianca Brad dezvăluia și care a fost primul semn care a atenționat-o că ceva nu este în regulă cu ea. Viața i s-a schimbat radical într-o noapte, când a început să aibă dureri mari la sânul drept.

„Eu n-am fost la controalele anuale. Într-o noapte m-am trezit cu o durere cruntă în sân, îmi venea să bag mâna și să scot tot ce e acolo. A fost greşeala mea că nu m-am dus la niciun control şi nici nu mă palpam cu atenţie. Şi brusc, într-o noapte din mai 2015, m-am trezit din somn cu dureri infernale la sânul drept. Aveam senzaţia că, din interior spre exterior, mă străpungeau cuţite, săgeţi, ace, aveam nişte dureri crunte. Nemaiputând să dorm, am început să caut pe internet de la ce ar putea fi şi ce aş putea să fac.

Şi am descoperit că acest tip de cancer nu dă dureri, decât dacă ajunge în fază terminală. Dar nu înţelegeam cum e posibil, pentru că nu se vedea nimic, nu am avut simptome… Am făcut întâi o ecografie, după aceea o mamografie, apoi un RMN, dar diagnosticul era deja clar. Eu am vrut atunci să aplic tratamentul clasic: chimioterapie-operaţie-chimioterapie, radioterapie etc. Eram hotărâtă să fac mastectomie şi, în ignoranţa mea, l-am întrebat pe medic: Când mă operaţi? Săptămâna viitoare?

Medicul mi-a dat numărul unui specialist ca să merg să stabilesc planul de chimioterapie. Am fost operată pe 8 aprilie cu reconstrucție imediată. Dacă crezi în Dumnezeu, frica nu are loc”, declara Bianca Brad, pentru OK! Magazine.

După ce a reușit să se vindece total de cancer, Bianca Brad a făcut schimbări mari în ceea ce privește alimentația sa. A renunțat la alimentele procesate din comerț și s-a axat pe mâncarea vegană.

„Am slăbit pentru că am schimbat stilul alimentar! Oricum rămăsesem cu niște kilograme în plus și eram foarte nefericită, am avut o putere fantastică să schimb de pe o zi pe alta, o tărie extraordinară, am băut numai sucuri verzi și salate verzi. Asta s-a întâmplat în 2015, imediat după diagnosticare, când am început să citesc, să mă informez!

Acum am 56 de kilograme! Atunci am slăbit vreo 20 de kile, după care am tot slăbit, pentru că eram pe frică atunci, tot ce făceam eram mânată de frică, am slăbit fiind extrem de strictă și de exagerată. Nu mâncam cu ulei, sare, doar frunze, rumegam frunzele alea, plângeam și mâncam, pentru că era groaznic! Și pe stresul ăsta și pe faptul că nu mai mâncam nimic altceva decât frunze verzi și eventual nuci și măsline, fără pâine, fără nimic altceva. Nu mănânc mâncare procesată, din comerț, salamuri în niciun caz, am renunțat la genul ăsta de mâncare, mănânc mult vegan.

De multe ori nu mănânc până la prânz. Țin post intermitent, de exemplu! Adică mănânc seara, pe la 7-8, în funcție de cum e ziua și până a două zi spre prânz, nu mănânc, doar beau apă sau mănânc o banană, un fruct, cel mult, sau la prânz salată, mâncare de linte. Ca și carne am introdus peștele, dar peștele de captură, nu din crescătorie, și carne, pui de țară, cei crescuți la sol. Recomand tuturor să nu mănânce pui când ies la restaurant decât dacă au garanția că se folosește pui crescut la sol”, mai spunea Bianca Brad.

Sursa foto: facebook Bianca Brad

Preluat de la: csid.ro