sersun11.jpg
Duminică, 30 octombrie 2022, Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale s-a aflat la cea de-a XLV-a Ședință Elitară, în cadrul căreia s-a ales un nou magistru al clubului.

Evenimentul a fost găzduit de Plincuvin Wine Boutique. În cadrul ședinței au jucat trei echipe: echipa pretendenților, formată ad hoc din jucătorii prezenți în sală care și-au manifestat dorința de a juca, echipa magiștrilor clubului, și echipa câștigătoare a ultimului sezon de „Ce? Unde? Când?” – Asachi.

Ședința s-a remarcat printr-un format puțin modificat. Astfel că în locul unui prezentator, jocul a fost moderat de patru prezentatori: echipa pretendenților a concurat cu Octavian Sirețeanu, echipa magiștrilor a răspuns la întrebările lui Orest Dabija, iar echipa Asachi a încercat să răspundă la întrebările pregătite de Andrei Lutenco.

CMJI

Primele două echipe au câștigat cu scorul de 5 la 1 (echipa pretendenților) și 5 la 2 (magiștrii). Echipa Asachi a pierdut cu scorul de 4 la 5 la ultima întrebare decisivă din Bliț triplu.

Potrivit regulilor, cele două echipe au delegat câte trei membri pentru jocul final. Echipa a jucat până la șase puncte câștigătoare și a consumat toate întrebările pregătite de Marcel Spătari, câștigând cu scorul de 6 la 5.

CMJI

Dintre jucătorii echipei câștigătoare s-au remarcat în mod deosebit Alexei Șerșun, Ion Dodi, Ștefan Cebotaru și Andrei Lutenco, însă prestația lui Alexei în ambele jocuri a fost remarcată unanim de cei prezenți în sală. Astfel, Alexei Șerșun a devenit noul magistru al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale!

„În primul rând, sunt foarte entuziasmat. Ca și majoritatea jucătorilor de «Ce? Unde? Când?», când abia venisem în club în 2012, eram motivat de ideea că cei mai experimentați membri eventual devin magiștri ai clubului. Era un vis pe care încercam să-l realizez. Chiar și acum, 10 ani mai târziu, îmi este greu să conștientizez că mi-a fost acordat acest titlu important; mai am încă sentimentul că am unde crește.

Este un vot de încredere, că am destule cunoștințe, că m-am manifestat în club și că am avut noroc. Este un început pentru o nouă etapă din viața mea de jucător. Odată cu titlul vine și o responsabilitate: să dai un randament bun, să continui să te dezvolți, să ajuți echipele tinere și să participi activ în cadrul clubului”, spune Alexei Șerșun pentru echipa #diez.

Lista întreagă a magiștrilor și a magistrelor Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale o puteți vedea aici.

Ședința Elitară a fost organizată de către Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale. Clubul există din anul 2000 și pe parcursul celor 22 de ani de existență a reunit elevi, studenți și tineri absolvenți din Republica Moldova și de peste hotarele țării în concursurile de jocuri intelectuale organizate cu regularitate.

Preluat de la: diez.md