9.jpg

Rochii retro, smokinguri, pene și pălării, note de jazz, culoare și spectacol de zile mari! Toate acestea au creat atmosfera concursului Balul Bobocilor USMF 2022 – cel mai așteptat eveniment al mediciniștilor, în special al celor admiși în primul an de studii la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Festivitatea a avut loc la 18 octombrie și s-a desfășurat cu genericul A little party never hurt nobody. Echipa Departamentului Cultură al Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova a fost cea care s-a ocupat de organizarea evenimentului. 

Balul Bobocilor USMF a fost inaugurat de către rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, profesorul Emil Ceban care a venit cu un mesaj de salut: „Dragi mediciniști, sunteți cei mai buni absolvenți ai liceelor din țară, ne mândrim cu voi, studenții noștri, și sperăm că veți fi cei care veți contribui la dezvoltarea sistemului de sănătate”.

La concurs au participat șase echipe de studenți de la toate facultățile (Medicină nr. 1 și nr. 2, Stomatologie, Farmacie) și programul de studii Sănătate publică. 

Conform rezultatelor celor trei probe la care au fost evaluați boboceii: prezentarea, tema pentru acasă și proba de ingeniozitate, trofeul a fost ridicat de către studenții Facultății de Medicină nr. 1 – Victor Șindirinschi și Marișa Svistun. De asemenea, pe podium au urcat echipele formate din: Victor Rusanovschi și Cristina Gudumac, Facultatea de Stomatologie (locul II), Egor Făurean și Paula Iepure, Facultatea de Farmacie (locul III). Locul IV le-a revenit reprezentanților programului de studii Sănătate publică – Vlad Pîslariuc și Gloria Iliescu, Facultății de Medicină nr. 1 – Liviu Tătaru și Ecaterina Bahov, și Facultății de Medicină nr. 2 – Dreyah Candice Dympep și Chiru Gowda.

În final, prorectorul pentru activitate socială Marcel Abraș a mulțumit studenților că au ales să învețe la cea mai bună Universitate din țară și a felicitat participanții pentru curajul de care au dat dovadă în concurs, îndemnându-i să mențină aceeași cutezanță întreaga lor viață, pentru că în medicină este nevoie de multă inteligență și curaj. 


Acest material a fost scris și redactat de echipa USMF. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Preluat de la: diez.md