chilling-with-his-best-friend-beer-2024-03-15-06-11-03-utc-scaled.jpg

În primul rând, bronzatul nu este niciodată sigur. Indiferent dacă folosești ulei de bronzat, cremă de protecție solară sau bere, experții nu recomandă bronzatul deliberat. Dr. Kritika Joshi, medic primar la One Medical din Florida, subliniază: „Niciun bronz nu este un bronz sigur.” Joshi explică faptul că bronzul este mecanismul natural de apărare al corpului împotriva deteriorării ADN-ului pielii cauzate de razele UV.

„Nu este deloc sigur să folosești bere ca metodă de bronzat — absolut nerecomandat de niciun medic,” afirmă Joshi. Berea nu te va ajuta să te bronzezi mai repede, ci îți va provoca mai degrabă arsuri solare. Mai mult, ingredientele din bere nu sunt destinate aplicării pe piele și pot avea efecte nedorite.

Dr. Zakia Rahman, profesor clinic de dermatologie la Universitatea Stanford, avertizează că alcoolul din bere usucă pielea, iar aplicarea poate duce la deshidratarea acesteia. În plus, berea poate îndepărta orice protecție solară aplicată anterior și poate atrage insectele datorită mirosului său.

Contrar mitului, aplicarea berii pe piele poate avea efectul opus celui dorit. Dr. Rahman citează un studiu din jurnalul Antioxidants din 2022, care a descoperit că taninurile din hamei inhibă tirozina, enzima principală responsabilă de producerea melaninei în piele. Astfel, utilizarea berii poate reduce capacitatea pielii de a se bronza.

Dacă dorești un bronz sănătos, există alternative mai sigure. Dr. Rahman recomandă utilizarea autobronzantelor. Aceste produse sunt disponibile în multe formule și mărci, la diverse prețuri, și pot fi găsite în magazine precum Amazon, Target, CVS, Sephora și Ulta.

De asemenea, poți apela la un expert pentru a obține un bronz prin pulverizare. Este important să porți o mască în timpul procedurii pentru a evita inhalarea substanțelor chimice. Joshi adaugă că trebuie evitate cu desăvârșire saloanele de bronzat, care prezintă riscuri similare cu expunerea la soare.

Indiferent de situație, este esențial să folosești cremă de protecție solară. Joshi recomandă aplicarea unei creme cu spectru larg de SPF 50 sau mai mare și evitarea expunerii la soare între orele 10 a.m. și 4 p.m., când razele solare sunt cele mai puternice.

De asemenea, poți purta îmbrăcăminte de protecție solară și pălării cu boruri largi sau să cauți umbra când ești afară.

În concluzie, turnarea berii pe piele pentru a obține un bronz de vară este periculoasă și ineficientă. Alege metode sigure și aprobate medical pentru a te proteja și a te bucura de un bronz sănătos.

Sursă – https://www.huffpost.com/entry/does-beer-help-tan-fast_l_667b013de4b05521a7efc836

Sursă foto – YuriArcursPeopleimages / Envato

Preluat de la: csid.ro