Untitled-design-55.jpg

În luna iunie, întrebarea „Cine decide?” a făcut naveta rețelelor de socializare. Dacă ai văzut-o și la prietenii tăi, probabil a reușit să îți stârnească curiozitatea. Ce semnifică ea și care îi este răspunsul, vă spunem în acest articol.

Întrebarea „Cine decide?” este teaserul unei campanii de informare. Acesta a pornit de la zeci de internauți care, în data de 13 iunie, și-au schimbat coperțile pe Facebook și au postat acest mesaj fără a oferi niciun indiciu despre semnificația sa.

Răspunsul la întrebarea „Cine decide?” l-am aflat la Moldova Youth Forum 2024, atunci când a fost lansată campania civică națională „Moldova Decide”.

„Moldova Decide” este o campanie apolitică care tinde să încurajeze oamenii să participe la referendumul din toamna anului 2024. Ea nu promovează votul pro sau contra, ci contribuie la aplicarea unui vot informat și asumat.

Aceasta își propune să vină cu explicații și să răspundă la întrebările cetățenilor, astfel crescând gradul de conștientizare și înțelegere a populației față de Uniunea Europeană și procesul de aderare.

„Moldova Decide” va viza cetățenii care sunt, de obicei, neglijați și neacoperiți de campaniile tradiționale: locuitorii din zonele din afara Chișinăului, în special din mediul rural, vorbitorii de limbă rusă și reprezentanții minorităților etnice.

Campania „Moldova Decide” recrutează persoane care sunt gata să comunice cu apropiații lor despre necesitatea implicării în procesele decizionale, inclusiv în referendumul din toamna anului 2024.

Ce vei face?

#1. Vei interacționa cu oamenii și vei discuta despre importanța participării informate la referendumul din această toamnă.
#2. Vei introduce datele colectate într-un formular Google, contribuind la o bază de informații valoroase.

Ce ai tu de la aceasta?

#1. Participi activ la o decizie istorică.
#2. Cunoști oameni noi și interesanți.
#3. Beneficiezi de un training pe comunicare.
#4. Călătorești prin Moldova.
#5. Obții abilități de analiză a datelor.

Dacă ești gata să devii o voce importantă în comunitatea ta, completează ACEST FORMULAR și alătură-te campaniei „Moldova Decide”.

Mai multe detalii puteți afla de la Valentina Malenchi, coordonatoarea de comunicare a campaniei „Moldova Decide”:
# telefon: 068969617;
# adresă electronică: [email protected] sau [email protected].

De asemenea, puteți lăsa un like la pagina de Facebook a campaniei.

Preluat de la: diez.md