close-up-young-business-person-doing-internship.jpg
Fiecare dintre noi își dorește să aibă un job care să-i aducă satisfacție, dar și care să fie bine plătit. Un lucru esențial în obținerea unui job este modul în care te prezinți la interviul de angajare, dar bineînțeles că un rol aparte îl are și CV-ul. Există un șir de activități, cărora poate nu le acorzi prea mare atenție, dar care te fac mai atractiv în fața unui potențial angajator.

Voluntariatul

Nu ezita să te implici în activități de voluntariat. În ultima perioadă de timp, societatea din care facem parte acordă o atenție deosebită activităților de voluntariat, iar persoanele care se oferă să facă voluntariat sunt apreciate pe scară largă, datorită poziției civice active pe care o au, empatiei de care dau dovadă și spiritului de inițiativă pe care îl au. poate ca relații cu clienții Poți include în CV acest lucru, dar o poți remarca o dată în plus și în cadrul interviului de angajare.

Munca part-time

Capătă o popularitate tot mai mare munca part-time, fiind o sursă de venit suplimentară, dar și o posibilitate de a te încadra în mai multe activități concomitent. Chiar dacă încă nu ești angajat full-time într-o sferă sau alta, nu neglija oportunitatea de a avea un lucru part-time. Poți alege un domeniu care să te ajute să capeți abilități care te vor ajuta în viitor să obții funcția la care tinzi. Angajatorul va aprecia abilitatea ta de a te mobiliza, dinamismul tău și dorința de a munci.

Cursurile de formare

Nu înceta să investești în tine. Participă la diferite cursuri de formare, îmbunătățește calitățile și abilitățile tale într-un domeniu sau altul. Chiar dacă aparent cursurile pe care le-ai urmat  nu au o legătură directă cu job-ul la care aplici, te asigurăm că implicarea ta va fi apreciată de angajator. O persoană care este în continuă dezvoltare și pune accent pe dezvoltarea sa multilaterală, va fi mereu cu un pas înainte, iar angajatorul nu va trece cu vederea acest lucru.

Blogging-ul

Un fenomen în societatea modernă în care trăim. A-ți expune gândurile, viziunile în raport cu un subiect sau altul, pe o scară mai largă sau una mai îngustă este un lucru apreciat și care nu poate fi trecut cu vederea. Acest fapt denotă un caracter însetat de cunoștințe, spiritul critic, capacitatea de a analiza un subiect, de a face research și concluzii. Nu ezita să indici acest lucru în CV. Angajatorul va fi plăcut surprins de inițiativă și implicarea de care dai dovadă.

Internship-ul

Orice experiență este un plus mare pe care îl capeți, dar mai ales în cazul în care ne referim la internship. Fiind parte componentă a unei companii capeți multe abilități de relaționare, înveți lucruri noi care te vor ajuta la viitorul tău job. Nu uita să menționezi acest aspect în CV-ul de angajare.  Important este să indici ce activități ai făcut și ce skill-uri ai obținut. Fiecare angajator va oferi prioritate unui candidat care a făcut internship.

Există o ofertă largă de locuri de muncă cu posibilitatea de a-ți îndeplini sarcinile de la distanță, adică poți avea un lucru online, pe care îl poți face de acasă sau din altă parte. Deseori pentru aceste joburi experiența nu este necesară. De asemenea, pe platforma delucru.md îți poți găsi un Internship și oportunități de implicare într-un voluntariat.

Ține cont de aceste sfaturi și nu uita că posturile vacante te așteaptă anume pe tine pentru a aplica.

Preluat de la: diez.md