zz0445.jpg
Până la București sunt cam 13 ore cu trenul. Dacă ai muzică bună în căști, o carte preferată sau fețe prietenoase în compartiment, s-ar putea să nu ai probleme cu distanța mare. Mai mult, în unele trenuri, așa cum este și în trenulețul celor de la Zdob și Zdub și al Fraților Advahov poți avea parte de un adevărat spectacol. Pe 10 mai, „Trenulețul” Chișinău-București va mai include însă o destinație. Artiștii noștri și-au propus să cucerească audiența concursului Eurovision pe scena de la Torino în semifinală și sperăm că vor concura și pentru premiul cel mare în finala din 14 mai.

maib

Într-o conferință de presă, artiștii, organizatorii, dar și susținătorii acestora au povestit despre cum au decurs pregătirile pentru concurs, ce momente speciale pregătesc aceștia pentru evoluția pe scenă și ce mesaj doresc să transmită celor din jur prin muzica pe care o creează. A fost și un bun prilej prin care organizatorii au încercat să transmită energia și atmosfera cu care băieții vor pleca la Torino.

maib

„Forța voastră este carisma, folclorul și muzica”

„Piesa este un cântec care unește suflete. Acesta fiind și mesajul nostru către public – un îndemn spre a fi cu toții uniți. Trenul reprezintă simbolul libertății și al vieții, iar muzica o dăruim celor care vor să o asculte. Noi dorim să ducem până la sfârșit misiunea noastră și să evoluăm cu mândrie pe scena de la Eurovision”, a spus Roman Iagupov, solistul formației „Zdob și Zdub”, adresând mulțumiri și colegilor săi care de cele mai multe ori rămân neobservați pentru munca depusă. Corina Caireac, managera PR a formației „Zdob și Zdub”, i-a numit „familie” pe muzicanți, spunându-le că forța lor este carisma, folclorul și muzica.

maib

Dacă nu ai ascultat piesa încă, dă play ca să-ți însoțească lectura mai departe.

Pentru Frații Advahov provocările au fost multe. Vitalie Advahov a evidențiat că ținuta și interpretarea pe care au adoptat-o pentru evoluția pe scenă iese din standardul lor obișnuit. Frații Advahov au încercat să fie de data aceasta un pic mai altfel și mai diferiți, îndepărtându-se de muzica clasică și de ținutele modeste cu care s-au familiarizat la conservator. „Aici e altceva, aici trebuie să fim mai energici, iar noi încercăm să facem față acestui lucru. Chiar și l-am întrebat pe Roman dacă ne descurcăm și el a răspuns că: «Da, bineînțeles! (zâmbește)»”, povestește vioristul.

maib

Din motive tehnice, trenulețul nu va urca chiar pe scena de la Eurovision, însă artiștii promit ținute speciale, ilustrații colorate și dinamice în background, coregrafie și dispoziție bună. Formația a fost susținută de forțele locale (muzicanți, pictori, designeri) și specialiști din diferite domenii, cu ajutorul cărora a reușit să ofere un farmec aparte piesei și vizualului scenic. Băieții au optat pentru un concept care ar reprezenta puterea și spiritul țării noastre, în nuanțele stilului de muzică rock-and-roll și folclor.

maib

„A fost foarte important să găsim un partener bun să ne susțină în ambițiile noastre”

Maib sponsorizează participarea Republicii Moldova la Eurovision pentru a doua oară, iar această acțiune de responsabilitate socială corporativă vine și în contextul aniversării băncii, care în data de 8 mai 2022 va marca 31 de ani de activitate. Prin acest parteneriat, maib continuă acțiunile sale prin care sprijină dezvoltarea culturii, promovarea artiștilor autohtoni și a muzicii europene de calitate.

maib

„Suntem mândri să fim astăzi aici și să-i sprijinim pe artiști. Rolul nostru în susținerea acestui proiect este de a crea condiții favorabile prin care Moldova poate să se integreze mai ușor în spațiul european. Formația transmite cele mai frumoase elemente pe care le deține națiunea moldovenească, precum tradițiile și cultura. Este o bună oportunitate de care ei trebuie să profite. Muzica lor este foarte interesantă, am ascultat-o și mi-a plăcut, iar melodia mi-a captat atenția. Evoluția la Torino va fi una memorabilă”, a specificat președintele maib, Giorgi Shagidze.

maib

Pentru bancă a devenit deja o tradiție să susțină arta, cultura, sportul și educația din Republica Moldova, prin intermediul faptelor bune promovate în comunitate. Astfel, și în acest an, maib s-a implicat activ în sprijinirea unui eveniment de o mare amploare și a devenit partenerul general pentru delegația țării la Eurovision 2022.

maib

„Noi ne bucurăm că putem contribui la susținerea artei în această perioadă dificilă. Toți au fost afectați de situația pandemică, iar în ultima perioadă – de conflictul regional. Noi am analizat inclusiv dacă este corect din punct de vedere etic să participăm în acest eveniment, dar întrucât și Ucraina evoluează în acest an la concurs, iar evenimentul este unul care unește și nu dezbină, am considerat că-i corect să-i susținem pe artiștii noștri atunci când au nevoie de acest lucru”, a remarcat Iulia Bogușevschi, șefă de comunicare corporativă în cadrul maib.

maib

Banca realizează activități sociale prin intermediul politicii sale de responsabilitate socială corporativă. Maib este considerat un actor social responsabil în comunitatea noastră, care este implicat în susținerea diferitelor proiecte. Spre exemplu, anul trecut, la aniversarea celor 30 de ani, cadoul lor pentru societate a reprezentat un set de aparataje și dispozitive medicale (multe dintre ele, primele de felul lor în Republica Moldova) donat către Spitalul de Medicină Urgentă, în valoare de 1 milion de lei. De asemenea, banca susține și sistemul educațional prin burse, mediul înconjurător prin activități de plantare a arborilor, inovațiile prin proiectele în domeniul fintech, sportul ca partener general de aproximativ 30 de ani al Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova, sprijinind astfel sportivii noștri în cadrul probelor olimpice și al competițiilor internaționale.

maib

„Vreau să-i mulțumesc sponsorului nostru general maib pentru susținerea acordată. Unui artist din Republica Moldova care dorește să participe la Eurovision îi este mult mai dificil decât celorlalți, întrucât nu există o susținere deplină din partea statului, așa cum o au cei din Europa. Pentru noi a fost foarte important să găsim un partener bun să ne susțină în ambițiile noastre. Maib sprijină nu doar cultura țării, dar și oamenii care o reprezintă peste hotarele ei”, a menționat solistul „Zdob și Zdub”, Roman Iagupov.

maib

Cea de-a 66-a ediție a Concursului Internațional Eurovision 2022 va avea loc în perioada 10-14 mai 2022 la Torino, Italia. Eurovision Song Contest 2022 va aduce pe scenă reprezentanți din 41 de țări. ​​Formația „Zdob şi Zdub” participă pentru a treia oară la concursul internațional, după ce pentru prima oară, în 2005, a reprezentat țara noastră cu piesa „Bunica bate doba”, clasându-se pe locul șase, iar în 2011 – cu piesa So Lucky.

Preluat de la: diez.md